Fiat 500 Hybrid Ülkemize Giriş Yaptı

Fiat 500 Hybrid Ülkemize Giriş Yaptı

Fiat markasının ikonik modeli 500, hibrit motorlu seçeneği ile ülkemizde kullanıcılara sunuldu.

Fiat markasının ikonik modeli Fiat 500, hibrit motorlu seçeneği ile ülkemizde kullanıcılara sunuldu.

Fiat markasının ilk olarak 4 Temmuz 1957 tarihinde, Torino’da ürettiği ikonik modeli Fiat 500 modelinin hafif hibrit motor seçenekli versiyonları ülkemizde satılmaya devam ediyor. Fiat 500, 2021 yılında da tarzından ve sürüş keyfinden ödün vermeden, tasarımı, yaşam stilini, doğayı düşünen incelikli teknolojilerle daha ekonomik ve çevreci yeni hibrit motor ile karşımıza çıkmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

179.900 TL’den başlayan fiyatlarla karşımıza çıkan ve 1.0 litre hacimli, 70 beygir gücünde hafif hibrit motorlu Fiat 500; Cult, Dolcevita, Sport ve Dolcevita versiyonda sunulan cabrio gövde seçeneği ile farklı müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için var. Fiat 500, tasarım ayrıntılarıyla ikonik modelin karakteristik özelliklerinin korurken, çağın gereksinimi olarak çevreci ve ekonomik olduğunun da altını çizelim.

Fiat 500 modelinde görev yapan yeni nesil, 3 silindirli atmosferik emişli motor, 12V lityum iyon bataryası ile benzinli motor seçeneğine göre %20 yakıt tasarrufu sağlayabiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla kombine edilen yeni nesil hafif hibrit motor teknolojisi, CO2 emisyon seviyesinde de %21’e kadar düşüş sağlıyor.

Fiat 500 modelinin 1.0 litre hacimli motorunda, kalkış ve hızlanmalar esnasında bir kayış yardımı ile enerji sağlanırken, yavaşlama ve/veya frenleme sırasında ise; aracın sahip olduğu hareket enerjisinden yararlanılarak, yeniden kullanılmak üzere 12 Volt’luk lityum iyon bataryasında enerji depolanıyor. Böylelikle 500, hem yakıt tasarrufu sağlıyor hem de emisyon miktarlarını azaltıp çevreyi gözetiyor.

Fiat marka aracın giriş seviyesi olan Cult versiyonda, Led DRL, elektrikli gövde rengi yan aynalar, vintage gösterge, 15 inç çaplı alaşımlı jantlar ve projeksiyon tipi farlar bulunuyor. Ayrıca Bluetooth ve USB bağlantısına da yer verilen modelde 5 inç dokunmatik ekran, 6 adet hoparlör ve hız sınırlayıcı da Cult versiyonda standart olarak sunulmuş durumda.