Mayıs Ayının SUV Modeli: Peugeot 2008

Mayıs Ayının SUV Modeli: Peugeot 2008

Otomobil sayfamızın bu haftaki konuğu yaklaşık 1 sene kadar önce ülkemize giriş yapan ve dizel otomatik ünitesiyle büyük avantaj sağlayan Peugeot 2008 oldu.

Otomobil sitemizin bu haftaki konuğu yaklaşık 1 sene kadar önce ülkemize giriş yapan ve dizel otomatik ünitesiyle büyük avantaj sağlayan Peugeot 2008 oldu.

Yaklaşık 1 sene kadar önce ülkemize giriş yapan Peugeot 2008, uzun süre sonra misafirimiz oldu. Hem tasarımıyla hem de performansıyla abisi 3008’e ne gerek var dedirtti. Firmaların çoğunun dizel otomatik üniteyi bıraktığı bu dönemde en büyük avantajı da dizel otomatik ünite kullanması oldu. Peki bu araç bizlere neler vadediyor. Birlikte bakalım.

Göz Alıcı Dış Tasarım

Krom detaylı ızgara, öne uzayan ve dik inen yapısıyla oldukça dikkat çekici. Yeni dönem Peugeot araçlarda gördüğümüz, aslan pençesi farlar ve aslan dişi gündüz led aydınlatmalar bu araca da çok yakışmış. Araç üzerinde bulunan 18 inç opsiyon olarak alınabilen elmas kesim jantlar  araca ayrı br hava katmış. Model çift renk, özellikle tavan siyah gayet lüks duruyor. Panoramik cam tavan ve sunroofda renk katıyor. Arka tarafta aslan pençesi stoplar var. Bagaj yükleme eşiği başarılı.

Geniş İç Tasarımı İle Eşlik Ediyor

Peugeot modelinde yer alan hayalet göstergeler net orijinal hayalet gibi. Gaza bastıkça rakamlar ortaya çıkıyor. 3D tasarlanmış Gösterge panelinin kullanımı Peugeot 208’e oranla daha iyi. 6 farklı teması var. Bilgi eğlence ekranı birçok teknolojiyi içinde barındırıyor. Navigasyon, akıllı telefon uygulamaları, güvenlik ve pratik teknoloji uygulamaları. Kablosuz Şarj alanı mevcut. Kullanılan malzemeler ve ergonomi çok başarılı bu modelde. Ön konsol görünümü ve kullanımı çok pratik. Koltuk yapıları sportif ve Gt-Line’da nappa deri alternatifi ile alabiliyorsunuz. Eşya gözleri B-SUV’a göre fazla fazla yeterli. Arka yaşan alanında diz ve baş mesafeleri çok başarılı. Sürüş seçenekleri mevcut. Ancak seçenek değiştirince kadran yapılarının değiştiğini söyleyemeyiz. Yeşil dikişler çok gereksiz. Sırıtıyor, yakışmamış araca. İklimlendirme tek taraflı. Arka yaşam alanında kol dayama yok.

Motor Performansı Fazalasıyla Yetiyor

İlk olarak şanzıman 8 ileri otomatik EAT8. Geçişleri sarsıntısız ve pürüzsüz. Ayrıca her ileri kademede performansa inanılmaz katkı sağlıyor. En beğendiğim özelliği buydu. Model SUV olmasına rağmen virajları da çok iyi kovalıyor. Süspansiyonlar oldukça konforlu. Yalıtım en beğendiğim ve en başarılı bulduğum konular arasında. Otonom sürüş var ve çok başarılı çalışıyor.