Mart 2021'de Global Anlamda Ne Kadar Şarj Edilebilir Otomobil Satıldı?

Mart 2021'de Global Anlamda Ne Kadar Şarj Edilebilir Otomobil Satıldı?

Mart ayı içerisinde dünya çapında elektrikli otomobillere dair çeşitli istatistikleri sizin için araştırdık. Bu yeni haberimizde ise 2021 yılının Mart ayında dünya genelindeki şarj edilebilir otomobillerin

Mart ayı içerisinde dünya çapında elektrikli otomobillere dair çeşitli istatistikleri sizin için araştırdık. Bu haberimizde ise 2021 yılının Mart ayında dünya genelindeki şarj edilebilir otomobillerin (tamamen elektrikli ve plug-in hibrit) satış miktarlarını araştırdık ve sizinle paylaşıyoruz.

Dünya genelinde şarj edilebilir otomobillerin satış miktarının 2020 yılının Mart ayına göre 2021'in Mart ayında %173 oranında artarak 531.000 adede yükseldiğini söyleyelim. Bu artışın son derece yüksek olduğunu söylememize gerek de yoktur diye tahmin ediyoruz. Bu verileri de EV Sales Blog isimli kaynak aracılığı ile ulaştık. Bu kaynağa bakılırsa, tamamen elektrikli (BEV) otomobiller geçen yılın aynı ayına göre %145 oranında daha fazla satılmış ve pazar paylarını da %5.4 oranında artırmış. 2021 yılının Mart ayında tamamen elektrikli araçların dünya genelinde satış miktarı 351.000 adet, plug-in hibrit (PHEV) otomobillerin satış miktarının ise aynı ayda 180.000 adet olarak gerçekleştiği de istatistikler arasında değerini koruyor.

2021 yılı içerisinde dünya genelinde toplam 1.13 milyon adet şarj edilebilir (tamamen elektrikli ve plug-in hibrit) otomobil satışı gerçekleştiğini öğreniyoruz. Hesaplamalara göre de 2021'in sonunda dünya genelinde yıllık olarak 5 milyon adet şarj edilebilir otomobil satış rakamını geçmiş olacak.

Tesla Model 3 İlk Sırada Yer Aldı

2021 yılının Mart ayı, Tesla Model 3 için son derece verimli bir ay oldu. Çünkü Tesla Model 3, aylık satış rekorunu kırarak o ayda dünya genelinde 76.000 adet sattı. Model 3'ü Mart ayında Hong Guang MINI EV adlı ufak elektrikli şehir otomobili (kei car kategorisinde) takip etti. 3.sırada Tesla Model Y yer alırken, 4 ve 5.sıralarda ise Çinli modeller yer aldı. Ancak bize göre Tesla Model Y, geriden gelerek Hong Guang MINI EV modelinin önüne geçecek. Çünkü Tesla, yeni kurmakta olduğu bazı fabrikalarıyla (Texas Gigafactory vb.) Model Y üretimini artırmayı amaçlıyor.

Mart 2021 tarihinde dünya genelinde çok satan bu 5 modeli ise sırasıyla Hyundai Kona Electric, Nissan LEAF ve Volkswagen ID.4 takip etti. Ayrıca yine bizim yorumumuza göre Volkswagen ID.4, kısa sürede Nissan LEAF ve Hyundai Kona Electric modelinin önüne geçecektir. Çünkü araç menzil testlerinde son derece başarılı sonuçlar vermekle birlikte, "World Car of the Year" yani "Dünyada Yılın Otomobili" ödülünün de sahibi oldu.

Son olarak, Mart 2021 tarihinde dünyada en çok satan plug-in hibrit(PHEV) otomobillerin Volvo XC60 ve Volvo XC40'ın plug-in hibrit versiyonları olduğunu da sözlerimize ekleyelim.

Tesla En Çok Satan Araç Oldu

Tesla, 2021 yılının Mart ayında dünyada en çok satış yapan elektrikli marka olmaya devam etti. Hatta yeni bir aylık rekor kırarak 108.000 adet satış rakamına ulaştı. İkinci sırada ise SAIC-GM-Wuling ortaklığı 42.652 adet satış ile yer aldı. Bu markaları BMW, Volkswagen ve BYD takip etti.

Advertisement