Volkswagen ID.3 GTX Modelini Değerlendiriyor

Volkswagen ID.3 GTX Modelini Değerlendiriyor

Global bir İngiliz otomobil medyasında yer alan haberde ID.3 adlı elektrikli hatchback modele yakın gelecekte bir performanslı GTX versiyon

Volkswagen markası ID serisi elektrikli otomobillerin performans odaklı ilk örneğini geçtiğimiz günlerde tanıttı. O da ID.4 isimli elektrikli SUV modelinin ID.4 GTX versiyonu oldu. Ardından ID.4 GTX modelinin tanıtım etkinliğinin sonlarında Volkswagen, ID.4'ün coupe SUV görünümlü modeli Volkswagen ID.5 modelinin de performanslı bir GTX versiyonunun geleceği de belirtildi.

Global bir İngiliz otomobil medyasında yer alan haberde ID.3 adlı elektrikli hatchback modele yakın gelecekte bir performanslı GTX versiyon eklenecek! Çünkü bu medya, Volkswagen markasının yetkililerinden Klaus Zellmer ile görüşme fırsatı bulmuş ve Zellmer Volkswagen ID.3 GTX için "düşünülüyor" gibi bir cevap olduğunu belirtelim.

Haberimizin en üstünde yer alan görsel ise InsideEVs'in başarılı grafikerlerinin hazırladığı bir hayali render çalışması şeklinde. ID.3 GTX modelinin üretilme ihtimali yüksek göründüğü için böyle bir tasarım hazırlayan grafikerlerin bu çalışmasının doğruluk oranı da yüksek diyebiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Performans Odaklı Volkswagen ID.3

Standart Volkswagen ID.3 modeli 204 beygir güç ve 310 Nm tork üreten ve arka aksta yer alan bir elektrik motoru ile geliyor. Bu değerler ve düzen, ID.4'ün standart versiyon u ile aynı oluyor. Buradan yola çıkarak da ilerleyen zamanlarda eğer bir ID.3 GTX gelirse, onun özelliklerinin de ID.4 GTX ile aynı olmasını bekliyoruz. ID.4 GTX modelinde ise her iki aksta birer adet olmak üzere iki adet elektrik motoru, 300 beygir güç ve 6.2 saniyelik 0-100 km/s hızlanma süresi söz konusu.