Ferrari Ekip Lideri Vasseur, Red Bull Karşısındaki Mücadelesi: Kendimize Odaklanmak İlk Adım

Ferrari Ekip Lideri Vasseur, Red Bull Karşısındaki Mücadelesi: Kendimize Odaklanmak İlk Adım

Ferrari ekibinin lideri Frederic Vasseur, Red Bull ile farkı kapatmak için büyük çalışmlar yaptığını belirtiyor, ancak bu çabalarına rağmen zorlandıklarını ifade ediyor.

Ferrari, kendini yarışlarda en iyi ikinci ekip gösterirken, nadiren yaşanan sorunlar sebebiyle kendini dördüncü sıraya kadar düşebiliyorlar.

Bunca uğraşların sonucunda Red Bul ile rekabetine fark kapatabildiler mi hala bilinmiyor, ancak McLaren ve Mercedes en az Ferrari kadar hızlı yol kat etmekteler.

Frederic Vasseur'un yaklaşımıysa basit: ekibinin kendisine odaklanması, diğer takımları umursamamalarını istiyor.

Ferrari takım lideri Vasseur, "Red Bull şu an net bir şekilde önde, birkaç yıl önce de Mercedes net şekilde öndeydi. Hissiyat değişmiyor. En önemli şey kendimize odaklanmak, elimizdekilerden en iyisini elde etmeye çalışmak, hataları en aza indirmek, daha iyi bir iş çıkarmak ve sonuçları görmek. Arayı kapatmak için Red Bull'a karşı ne yapacağımızı düşünmemeliyiz. İlk olarak kendimizi düşünmemiz gerek. Her açıdan gelişiyoruz, aerodinamiğimizi, süspansiyonlarımızı ve yapabileceğimiz her şeyi geliştirmeye çalışıyoruz ve daha iyi bir iş çıkarmak için deli gibi zorluyoruz. İşin iyi tarafına bakacak olursanız, dalgalanma gibi konularda ileri doğru büyük adımlar atmış vaziyetteyiz. Barselona'da büyük güncellemeler getirdik ve sonraki iki hafta gayet iyiydik. Dolayısıyla olay sadece zirveye oynayacak bir paket hazırlamakla alakalı değil." ifadelerini kullandı.

ekip lideri Vasseur, bütçe sınırının da kendilerine engel teşkil ettiğini belirttikten sonra devam ederek şunları söyledi: "Bence herkes kendi kendine gelişmeye devam ediyor. Ancak bütçe sınırı döneminin gerçeği şu ki, geçmişe kıyasla çok daha az gelişebiliyoruz. Bu da arayı kapatmayı ciddi anlamda zorlaştırıyor. Son dört ya da beş hafta sonuna bakarsanız, bir kez biz öndeydik, bir kez McLaren, bir kez Mercedes. Ancak her zaman Red Bull'un gerisindeyiz, yarış performansındaki fark büyük. Genel olarak Red Bull yarışlarda diğerlerine göre çok daha güçlü. Bu belki Spielberg için biraz daha az geçerliydi, ancak sezonun gidişatı bu şekilde." şeklinde İfadelerinde kullandı.