2023 Belçika Grand Prix'sinin Galibi Verstappen Oldu!

2023 Belçika Grand Prix'sinin Galibi Verstappen Oldu!

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 12. Etabı olarak karşımıza çıkan Belçika Grand Prix'sinde, Red Bull takımının Hollandalı sürücüsü Max Verstappen ilk sırada yer aldı. Küresel anlamda en çok ilgi gören motor sporları arasında yer alan Formula 1'de 2023 sezo

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 12. Etabı olarak karşımıza çıkan Belçika Grand Prix'sinde, Red Bull takımının Hollandalı sürücüMax Verstappen ilk sırada yer aldı.

Küresel anlamda en çok ilgi gören motor sporları arasında yer alan Formula 1'de 2023 sezonu, Belçika Grand Prix'si ile devam etti. Yarışa Red Bull sürücüleri damgasını vurdu. Max Verstappen galibiyete ulaştı.Sergio Perez ise ikinci sırada kendine yer buldu.

Sezonun 12. yarışı, Liege eyaletindeki Stavelot kasabasında ye ralan 7 kilometrelik Spa-Francorchamps Pisti'nde gerçekleşti. 44 tur üzerinden gerçekleştirilen yarış 6. sıradan başlayan Red Bull pilotu Max Verstappen ilk sıradan başladı ve galibiyete ulaştı. Bu sonuçlar üst üste 8. zaferine ulaştı.

Bunun dışında bu Yarışa 6. sıradan başlayarak galip gelen Verstappen, bu sonuçla 9. farklı grid pozisyonundan başlayarak yarış kazanan ilk pilot oldu. B anlamda Alonso'nun rekorunu da egale etti. Hollandalı sürücü, bu galibiyet ile şampiyonadaki puan avantajını da artırmayı başardı.

Bir diğer Red Bull sürücüsü Sergio Perez ise damalı bayrağı takım arkadaşının hemen ardında ikinci sırada gördü ve Macaristan'dan sonra bir kez daha podyuma çıkma başarısı gösterdi.

Yarışa ilk cepten başlayan Ferrari sürücüsü Charles Leclerc ise üçüncü olarak podyuma çıkan son isim oldu. Mercedes sürücüsü Lewis Hamilton dördüncü sırada yer alırken, Aston Martin takımından Fernando Alonso 4 sıra kazanarak ilk 5'i tamamlayan diğer pilotlar oldu.

Yarışın ilk virajında yaşadığı temas sonucu Carlos Sainz ile Oscar Piastri yarışı tamamlayamadı.

2023 Belçika Grand Prix'si Pilotlar Sıralaması

  1. Verstappen - Red Bull
  2. Perez - Red Bull
  3. Leclerc - Ferrari
  4. Hamilton - Mercedes
  5. Alonso - Aston Martin
  6. Russell - Mercedes
  7. Norris - McLaren
  8. Ocon - Alpine
  9. Stroll - Aston Martin
  10. Tsunoda - AlphaTauri
  11. Gasly - Alpine
  12. Bottas - Alfa Romeo
  13. Zhou - Alfa Romeo
  14. Albon - Williams
  15. Magnussen - Haas
  16. Ricciardo- AlphaTauri
  17. Sargeant - Williams
  18. Hulkenberg - Haas
  19. Sainz - Ferrari (yarış dışı)
  20. Piastri - McLaren (yarış dışı)
Advertisement