Dacia, Avrupa Pazarına Büyük Bir Rekabet Getiriyor

Dacia, Avrupa Pazarına Büyük Bir Rekabet Getiriyor

Dacia, emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor bu başarısı yöneticiler tarafından ebedi olması için yükselmeye gidiyor.

Renault Grubu’nun bir üyesi olan Dacia, geçtiğimiz sene satış oranlarını oldukça yükselterek, Fiat, Mazda ve Citroen gibi markaları geçerek kendini kanıtlamaya devam ediyor. Dacia, satış oranlarını daha da artırmak için elektrikli Spring modelini piyasaya sürdü. Marka ayrıca Duster modelini başka bir segmentte görevlendirecek bu Duster için 2024 yılında Duster için yeni görünüş ve daha fazla opsiyon sunarak daha çok değişikler olması bekleniyor.

Renault Grubu'nun tasarım yöneticisi olan Laurens van den Acker, Avrupa’da Jeep’in rakipsiz kaldığını söyleyen şunları söyledi: “Dacia bu pozisyonu dolduramaz mı?” diye sordu ve sonrasında şunları ekledi: "Sizi şehrin dışına taşıyacak, dolaşmaya itecek ve uygun fiyat sunacak bir marka yok. Özellikle pandemi sürecinden sonra bu talebin arttığı ortada.".

Van den Acker'ın konuşmalarından sonra dikkat çeken başka konu, Çinli markaların Avrupa pazarına girmesinden karşı pek çekingen değil. Yöneticiye göre Dacia, Avrupa'da artık kendi piyasasını oluşturmuş durumda.

Advertisement