Elektrikli Mercedes EQS Türkiye Fiyatları Belli Oldu

Elektrikli Mercedes EQS Türkiye Fiyatları Belli Oldu

2021 Mercedes EQS modelinin Türkiye fiyatı belli oldu. Tamamen elektrikli EQS 580 4Matic seçeneği de sunulan seçenekler arasında bulunuyor.

Mercedes EQ ailesinin ilk elektrikli lüks Sedan aracı olarak kullanıcıların beğenisine sunulan 2021 Mercedes EQS modelinin Türkiye fiyatları belli oldu. Tamamen elektrikli EQS 580 4Matic seçeneği tercih edilebilecek.

Alman otomotiv üreticisi Mercedes bu yıl ilk defa dijital lansmanda gerçekleşen Autoshow 2021'de yepyeni otomobilleriyle yerini aldı. Fuar dahilinde ilk elektrikli lüks sedan model Yeni Mercedes EQS'in Türkiye fiyatı da açıklandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni Mercedes EQS Fiyat Listesi

Yeni EQS, Türkiye pazarında EQS 580 4Matic versiyonu ve Heritage Edition donanım paketi ile sipariş edilebilecek. 2021 EQS'in güncel fiyatı ise 2 milyon 758 bin TL olarak duyuruldu. Aracın vergisiz fiyatı bir buçuk milyon TL civarında ancak motor gücü yüksek olduğundan dolayı % 60 oranında vergi dilimine giriyor.

Yeni Mercedes EQS’ten Öne Çıkan Özellikler

Mercedes EQS 580 4Matic versiyonunda elektrik motorları toplamda 523 bg güç ve 855 Nm tork değerleri üretiyor. Böylece araç 0’dan 100 km/s’e hızlanmasını 4,3 saniyede ulaşırken maksimum 210 km/s hıza ulaşabiliyor. 107,8 kWsa kullanılabilir bataryaya sahip elektrikli Mercedes EQS 580'in azami sürüş menzili WLTP'ye göre 627 km olarak kaydedildi. Elektrikli EQS'in 0,20 Cd hava sürtünme katsayısı ile aerodinamik konusunda oldukça iddialı görünüyor.

Elektrikli Mercedes EQS 22 kW üç fazlı AC şarj cihazı ile gelecek ve 200 kW'a kadar DC Hızlı şarj desteği sunacak. Markanın açıklamasına göre 15 dakikalık hızlı şarjla menzile 300 km eklemek mümkün. Heritage Edition donanım paketinde ise konsolun tamamını kaplayan MBUX Hypersceen'den arka aks yönlendirme sistemine kadar bir çok özellik yer alıyor