Citroen’in Merakla Beklenen Elektriklisinden Yeni Haber Geldi

Citroen’in Merakla Beklenen Elektriklisinden Yeni Haber Geldi

Yeni Citroen C4’ün tamamen elektrikli seçeneği e-C4, 2022 yılının ilk aylarında Türkiye pazarında satışa sunulacak. Fransız üretici Citroen’in Türkiye yollarıyla buluşacağı ilk % 100 elektrikli arabası olacak Yeni e-C4, Avrupa ülkelerinde elektrikli otomo

Avrupa pazarının elektrikli kompakt Hatchback sınıfının iddialı modeli Citroen e-C4, Türkiye’ye gelmek için gün sayıyor.

Kompakt HB sınıfında kendine özgü tasarımıyla oldukça dikkat çeken Yeni Citroen C4’ün tamamen elektrikli seçeneği e-C4, 2022 yılının ilk aylarında Türkiye pazarında satışa sunulacak. Fransız üretici Citroen’in Türkiye yollarıyla buluşacağı ilk % 100 elektrikli arabası olacak Yeni e-C4, Avrupa ülkelerinde elektrikli otomobil pazarının iddialı modelleri arasında bulunuyor. Öyle ki, yılın ilk 6 ayında Avrupa kompakt elektrikli Hatchback karoserinde aldığı % 8’lik pay ile Avrupa’nın en çok satan üçüncü otomobili Citroen e-C4 oldu.

Citroen e-C4 Teknik Özellikleri

Bünyesinde barındırdığı özgün tasarımı, segmentinin çok çok ötesinde teknolojik özellikleri ve üst düzey konforuyla tüm dikkatleri üzerine çeken 2022 e-C4’te 100 kW (136 beygir) gücünde elektrikli bir motor ünitesi yer alıyor. Tamamen elektrikli e-C4’ün verimli bataryaları toplamda 350 km sürüş menzili de sunuyor.

Tamamen Elektrikli Citroen e-C4 Çok Yakında Türkiye Yollarında Olacak

Mayıs ayında kompakt HB sınıfına iddialı bir giriş yapan 2021 Citroen C4 modeli Türkiye’de satışa çıkaran Fransız otomotiv devi Citroen, aynı modelin yüzde yüz elektrikli seçeneğini çok yakında Türkiye’de otomobil kullanıcıları ile buluşturacak. Citroen’in tamamen elektrikli modeli e-C4, 2022 yılının ilk aylarında Türkiye’de satışa sunulacak. Citroen’e özgü kademeli hidrolik destekli süspansiyon sistemi teknolojisinin standart olarak bulunduğu yeni e-C4, Citroen Advanced Comfort programı dahilinde de sürüş konforunu maksimum seviyede sunuyor.

Avrupa’nın Elektrikli Kompakt Sınıfında İlk Sıralarda Yer Alıyor

SUV karoserine özgü tasarım ögelerini bir HB modelin dinamik ve zarif karakteri ile harmanlayan elektrikli Citroen e-C4, elektrikli kompakt HB segmentinde Avrupa pazarının en rekabetçi otomobilleri arasında yer alıyor. Citroen e-C4, 2021’in ilk yarısında ulaştığı % 8’lik segment payıyla Avrupa pazarındaki elektrikli kompakt HB sınıfında üçüncü sırada bulunuyor. Diğer yandan, yüzde yüz elektrikli e-C4 Avrupa pazarının önde gelen şehirlerinde de başarılı satış rakamlarına çıkmış durumda. Yılın ilk yarısında elektrikli kompakt Hatchback sınıfında % 28,5 ile İspanya pazarında ikinci olan e-C4, % 22 segment payıyla Fransa pazarında üçüncü ve % 14,6 segment payıyla İtalya pazarında üçüncü model olarak liderlik koltuğunu gözüne kestirmiş.