Yeni Honda Accord’un Türkiye Fiyatı Belli Oldu

Yeni Honda Accord’un Türkiye Fiyatı Belli Oldu

Honda Civic modelinin üretildiği Kocaeli fabrikasını kapatan Honda, Türkiye'de satışa sunulan modellerini genişletmeye devam ediyor. Türkiye’de uzunca bir süredir yoktu. Fakat Honda'nın en başarılı araçlarından biri olarak nitelendirilen Yeni Accord, bugü

D segmentinde konumlandırılan Honda Accord modeli, uzunca bir aranın ardından nihayet Türkiye pazarına geri döndü. Japon otomobil üreticisi düzenlediği lansmanda modelin tüm donanım özellikleri ile beraber satış fiyatlarını da açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde yerli Honda Civic modelinin üretildiği Kocaeli fabrikasını kapatan Honda, Türkiye'de satışa sunulan modellerini genişletmeye devam ediyor. Türkiye’de uzunca bir süredir yoktu. Fakat Honda'nın en başarılı araçlarından biri olarak nitelendirilen Yeni Accord, bugün yapılan özel bir lansman ile beraber ülkemizde tekrardan satışa sunuldu.

Executive ve Executive Plus olmak üzere 2 ayrı donanım paketine sahip 2022 Honda Accord'un satışları 16 Ekim 2021 tarihinden itibaren başlayacak. 1,5 lt’lik i-VTEC Turbo motor ünitesine sahip otomobilin başlangıç fiyatı ise 540.000 TL.

2022 Honda Accord 190 Beygir Güç Üretiyor

Japon marka geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamada, 2021 yılında gerçekleştirdiği 30.000 adetlik satış ile kendi rekorlarını kırdıklarını belirtmişti. Honda Civic'in ardından sedan ürün gamına B segmenti Yeni City modelini dahil eden şirket, bu defa da Accord ile D segmentine hızlı bir giriş yaptı.

Yeni Accord'un motor ünitesine baktığımızda 1,5 lt’lik VTEC motorun 190 bg güç, 260 Nm tork değerleri ürettiğine şahit oluyoruz. CVT otomatik şanzımanla kombine edilmiş bu motor ünitesi sayesinde 2022 Accord 0-100 km/s’e hızlanması sadece 8,9 saniye sürüyor.

Yeni Honda Accord Hakkında Öne Çıkanlar

Tasarım konusunda Yeni Honda Accord'un Civic ile bir hayli benzerlik gösterdiğine şahit oluyoruz. Fakat yeni dönemde otomobil markalarının her modelde aynı imzayı korumaya çalıştıklarını da söylemeden geçmeyelim. Honda SENSING güvenlik sistemleri, 570 lt’lik bagaj hacmi, 18 inç’lik jantları ve LED aydılatma grubu, D segmentine ait bir otomobile dair tüm beklentileri karşılayacakmış gibi gözüküyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kristal Siyah, Meteor Gri, Platin Beyaz ve Kuvars Mavi olmak üzere toplam 4 ayrı renk seçeneğine sahip Honda Accord Executive versiyonu 540.000 TL, Honda Accord Executive Plus iversiyonu ise 561.000 TL ile satışa sunulacak.