Alfa Romeo, 2026’ya Kadar Her Yıl Yeni Model Çıkaracak

Alfa Romeo, 2026’ya Kadar Her Yıl Yeni Model Çıkaracak

Alfa Romeo'nun yeni CEO'su Jean-Philippe Imparato, önemli açıklamalar ile yeniden karşımıza çıkıyor. Daha önce Tonale'nin PHEV performansı hoşuna gitmediği için projeyi durdurma kararı alan yönetici, Çarşamba günü yaptığı açıklamada markanın 2026 yılına k

Alfa Romeo'nun yeni CEO'su Jean-Philippe Imparato, önemli açıklamalar ile yeniden karşımıza çıkıyor. Daha önce Tonale'nin PHEV performansı hoşuna gitmediği için projeyi durdurma kararı alan yönetici, Çarşamba günü yaptığı açıklamada markanın 2026 yılına kadar her sene yeni modeller tanıtacağını kamuoyu ile paylaştı. 2022 yılının yıldızı da tabii ki düzenlemeler sonrası Tonale modeli olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Imparato'nun verdiği kararın oldukça kritik olduğunu belirtelim. Stellantis şemsiyesi ismi altında bulunan model 2027 yılından itibaren tamamen EV modeller ile karşımıza çıkacak. Üretici Alfa Romeo kullanıcılarının bu tip otomobillerden memnun kalmasını istiyor.

Crossover ve SUV Tipinde Olacak

İş modellerini değiştirmeleri gerektiğine inanan Imparato, daha önce Alfa Romeo'nun daha fazla crossover üretmesi gerektiğine de belirtmişti. Bu durum 5 sene içerisinde tanıtılacak 5 yeni modelin büyük bir kısmının yine küçük crossover ve SUV tipinde olacağını bize gösteriyor. Kemiklerini Jeep Compass'tan alan Tonale'nin yakalayacağı başarı burada marka için oldukça büyük bir öneme sahip.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yöneticinin bir diğer önemli açıklaması Amerika pazarını ilgilendiriyor. Uzun süredir Avrupa'nın gözbebeği olan Alfa Romeo, artık Amerika operasyonlarına hız vermek istiyor. Marka, okyanusun ötesindeki kıtaya yeni modelleri ile giriş yapmaya hazırlanıyor. Henüz hangi modellerin kıta değiştireceğini bilemiyoruz ancak İtalyan üreticinin kendisine yeni pazarlar aradığını belirtelim.

Advertisement