Çinli Otomobil Üreticisi Geely Logosunu Değiştirdi

Çinli Otomobil Üreticisi Geely Logosunu Değiştirdi

​​​​​​​Son zamanlarda otomobil üreticileri logolarında güncellemeler gidiyor. Logo güncelleme modasına son katılan marka Çinli otomobil üreticisi Geely oldu.

Son zamanlarda otomobil üreticileri logolarında güncellemeler gidiyor. Logo güncelleme modasına son katılan marka Çinli otomobil üreticisi Geely oldu. Bu logo ile birlikte gelecekte daha açık ve sınırsız olmaya yönelik yepyeni marka olma prensibi Çinli üretici Geely tarafından ifade ediliyor.

Logo markanın geçtiğimiz dönemlerdeki iki logosunun bir karışımı olarak karşımıza çıkıyor. Üç boyutlu görünüm yerine daha sade bir logo tasarımı seçildiğini görüyoruz. Mavi zemin üzerinde aracın ön ızgarasına benzeyen dikey ve yatay çizgiler ile ayrışan bir logo tasarımı tercih edilmiş.

Yeni logo ile birlikte Geely şirketi müşterileri için daha teknolojili ve daha akıllı ürünleri sunmanın ilk adımlarını attığını düşünüyor.

Markanın kırmızı bir dağ silüetine sahip ilk logosundan beri kullandığı en sade görsele sahip bir biçimde yeni logo tasarımı yapıldı. Firma daha sonra bu ilk logoyu bir çember içerisine almış ve renk seçenekleri olarak mavi, lacivert ve beyaz tercih edilmişti. Bu değişikliklerden sonra Çinli marka günümüzdeki logonun tasarım temelini baz aldığı 6 parçalı logo tasarımına geçiş yapmıştı. Geely son tasarımı ile bugünkü çok daha sade logo tasarımına geçiş yapmış oldu.

Yakın geçmişte logo tasarımını değiştiren ve sade bir logo tercih eden markalar arasına Geely de katılmış oldu. Hatırlatmak gerekirse Audi, BMW, Citroen, Kia, Renault, Skoda ve Volkswagen gibi markalar daha sade logo tasarımlarına geçiş yapmışlardı.

Advertisement