Borusan Yeni Aracıyla Pistlere Çıkıyor

Borusan Yeni Aracıyla Pistlere Çıkıyor

Ülkemizi GT4 Avrupa Serisi'nde karşımıza çıkan Borusan Otomotiv Motorsport (BOM), yeni yıl öncesi hazırlıklarını tüm hızı ile sürdürüyor.

Ülkemizi GT4 Avrupa Serisi'nde karşımıza çıkan Borusan Otomotiv Motorsport (BOM), yeni yıl öncesi hazırlıklarını tüm hızı ile sürdürüyor.

Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik, geçtiğimiz 15 senede takımının 4 kıta ve 21 farklı ülkede yarıştığını ifade ederek 38 farklı pist üzerinde 400'e yakın yarışta onlarca kez podyum gördüğünü sözlerine ekledi. Son 6 senede ülkemizi GT4 Avrupa Serisi'nde temsil etti. Ayrıca takım bunu başaran ilk ve tek takım olma unvanını da taşıyor. Tiftik bu konu hakkında “Her yıl artan yatırımlarla daha da büyük hedeflere doğru koşan takımımız 10 Türkiye Pilotlar Şampiyonluğu ve 4 Takımlar Şampiyonluğunu elde ederken, yurt dışında ise WTCC (Dünya Şampiyonası) Takımlar beşinciliği, ETCC (Avrupa Kupası) Pilotlar ikinciliği, İtalya Endurance Champions Cup Pilotlar Şampiyonluğunu ve GT4 Avrupa Serisi Pro/AM kategorisi ikinciliğini kazanma başarısını gösterdi” ifadelerini kullandı.

Borusan Otomotiv Motorsport takımı yeni sezon öncesi yeni pilotlar ve yeni yarış otomobilleri ile karşımıza çıkıyor. Turkuaz rengi ile pistlerde karşımıza çıkacak olan Yeni BMW M4 GT4 yarış aracı yeni gövde tipi ve BMW M4 modelinde bulunan 6 silindirli turbo beslemeli bir motor ile karşımıza çıkıyor. Araç, 550 beygir güç ve 650 Nm tork üreten bir motor ile karşımıza çıkıyor.  Aracın torku ise yarışılan serinin kurallarına ayarlanabilme özelliği taşıyor. ZF tarafından geliştirilen, motor sporları yazılımını üzerinde barındıran 7 ileri otomatik şanzıman seçeneği ise Yeni BMW M4 GT4 modelinin gücünün tekerleklere doğrudan ulaşımına imkân sağlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

GT4 Avrupa Serisi 2023 Takvimi;

  • İtalya Monza - 22-23 Nisan 2023
  • Fransa Circuit Paul Ricard - 3-4 Haziran 2023
  • Belçika Spa-Francorchamps - 30 Haziran-1 Temmuz 2023
  • İtalya Misano - 14-16 Temmuz 2023
  • Almanya Hockenheim - 2-3 Eylül 2023
  • İspanya Barcelona - 30 Eylül-1 Ekim 2023
Advertisement