Verstappen Yeni Sıralama Formatını Desteklemiyor

Verstappen Yeni Sıralama Formatını Desteklemiyor

Formula 1’in son şampiyonu Max Verstappen, Imola'da ilk kez karşımıza çıkacak olan sıralama formatını desteklemediğini ifade etti. 2023 yılında iki yarışta farklı bir sıralama formatı test edilecek.

Formula 1’in son şampiyonu Max Verstappen, Imola'da ilk kez karşımıza çıkacak olan sıralama formatını desteklemediğini ifade etti. 2023 yılında iki yarışta farklı bir sıralama formatı test edilecek. FIA, ilk denemesini Mayıs ayı içerisinde Emilia Romagna GP'sinde, yani Imola'da bizlere sunacak.

Hafta sonu yarışın tamamında karşımıza çıkacak lastik sayısını azaltmayı hedefleyen format gereği ilk kez her sürücünün kullanabileceği lastik seti sayısı 13 değil 11 olacak.

​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sıralama turlarına baktığımız zaman sürücüler Q1 seansında sert, Q2 seansında orta ve Q3 seansında yumuşak lastikleri kullanarak karşımıza çıkacak. Islak zeminde karşımıza çıkacak seanslarda ise pilotlar kendi lastiklerini seçebilecek. Formata bağlı olarak pilotlar tüm yarış hafta sonu boyunca üç set sert, dört set orta ve dört set yumuşak lastik ile karşımıza çıkacak. Formula 1 yarışında hafta sonu boyunca daha geniş bir lastik yelpazesi kullanılacak ve israf azaltılacak.

Eğer yapılacak bu deneme başarılı bir sonuç vermezse format 2024 sezonunda karşımıza çıkmayacak. Dolayısı ile Imola'da karşımıza çıkacak manzaranın önemini de vurgulayalım.

​​​​​​​​​​​​​​

Yeni yarış formatını Max Verstappen desteklemiyor. Sert lastik kullanma zorunluluğunun soğuk havalarda kendilerine sıkıntı yaratacağını ifade ediyor.

Verstappen bu konu ile ilgili olarak, Imola'da hava soğuk olmaz, aksi takdirde işler bir hayli zorlaşacak. Bu herkes için geçerli ifadelerini kullandı. Ayrıca sıralama turlarında bu tür şeyler yapmaları gerektiğini düşündüğünü söyledi ve bunun gerçekten bir faydası olacağını düşünmediğini de sözlerine ekledi.

Advertisement