BMW M3 CSL Dyno Testinden Tam Not Aldı

BMW M3 CSL Dyno Testinden Tam Not Aldı

BMW tutkunlarının en beğendiği modellerden olan M3 CSL E46 şu ana kadar üretilen en ikonik performans otomobillerinden biri olmayı başardı.

BMW tutkunlarının en beğendiği modellerden olan M3 CSL E46 şu ana kadar üretilen en ikonik performans otomobillerinden biri olmayı başardı. Alman firmanın oldukça hafifleştirdiği M3 CSL, performansı ile takdire şayan. 1 ton 385 kg ağırlıktaki bu performans abidesi otomobil, pek çok hayranının gözdesi haline gelmiş durumda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu modeli özel kılan şeylerden birisi de, coupe modelinden 110 kg daha hafif olması değil tam aksine S54B32HP kompleks bir kod ismine sahip sıralı altı silindirli motoru. Bu özelliği onu E46 nesli M3 CSL'i diğer modellerden daha özel bir yere taşıyor. Gelin araç günümüz şartlarında nasıl bir performans ile bizleri karşılıyor birde ona göz atalım.

Bu merakımızı, Evolve Automotive ismindeki YouTube kanalı gideriyor. Hepimizin efsanesi M3 CSL modelini dyno testine sokan bu kanal, kendisinden hiçte beklemediğimiz performans verileri ile karşı karşıya kaldıklarını söylüyolar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dyno verilerine göre bu siyah renkteki stok M3 CSL, 360.7 beygir güç ve 356.5 Nm tork üretimi sağlayabiliyor. BMW'nin resmi verilerine oldukça yakın değerlerde olan bu model gelecek hafta 17. yaşını kutlayacak. Her ne kadar eski bir model olsa da hala yeteneklerinden ödün vermiyor. Sadece 1.383 adet üreterek bizleri hayal kırıklığına uğratan BMW, yeni CS ve CSL modellerini 2022 yılında bizlerle buluşturacak.