Audi R8 GT RWD Tanıtımı Yapıldı

Audi R8 GT RWD Tanıtımı Yapıldı

​​​​​​​Audi R8’in arkadan itişli bir versiyonu sonunda karşımıza çıktı. V10 dönemi, Audi’nin atmosferik motorlu 5.2 litrelik FSI motora sahip, süper otomobilinin final versiyonu ile sona ermiş oluyor.

Audi R8’in arkadan itişli bir versiyonu sonunda karşımıza çıktı. V10 dönemi, Audi’nin atmosferik motorlu 5.2 litrelik FSI motora sahip, süper otomobilinin final versiyonu ile sona ermiş oluyor. Quattro versiyonunda yer alan üstün güç şimdi arkadan itişli versiyonunda da var ve Audi R8 RWD GT’yi hafiflemiş oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2010 yılında ilk defa özel bir seri olarak üretimi gerçekleşen Audi R8 GT versiyonu şimdi Quattro’daki muadiline denk bir performans yakalamak için 615 beygir güç sunuyor. Buradaki en büyük farkın bütün gücün arka tekerlere iletilmesinden kaynaklı olduğunu söyleyelim. Ayrıca araç 565 Nm tork üretebilecek.

Daha yüksek performans sağlaması için Audi mühendisleri, R8 V10 RWD’ye kıyasla 20 kilogramlık bir hafifliğe gitmişler. Araç yalnızca 1.570 kilogram ağırlığında.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Diğer R8 versiyonlarından farklı olması için Audi, dört halkalı logosunu ve arkadaki R8 GT rozetini siyah bir kaplama ile karşımıza çıkarıyor. Rüzgar tünelinde mükemmel sonuç vermesi için tasarımı gerçekleşmiş olan yeni arka kanat ise oldukça dikkat çekiyor.

Ayrıca yeni modelin 0’dan 100 kilometreye hızlanması yalnızca 3.4 saniyede tamamlanıyor. Ayrıca aracın azami hızı ise 320 kilometre olarak ölçüldü.

Advertisement