2023 Model Klasik Otomobil Morgan Plus Four Tanıtımı Gerçekleştirildi

2023 Model Klasik Otomobil Morgan Plus Four Tanıtımı Gerçekleştirildi

​​​​​​​İngiltere merkezli otomobil şirketi Morgan Motor, ikonikleşmiş klasik otomobili Plus Four'u düzenledi. Araç, yapılan çalışmalar sonucunda tüm klasik otomobil severlerin favorisi olacak özelliklere ve detaylara kavuşmuş oldu.

İngiltere merkezli otomobil şirketi Morgan Motor, ikonikleşmiş klasik otomobili Plus Four'u düzenledi. Araç, yapılan çalışmalar sonucunda tüm klasik otomobil severlerin favorisi olacak özelliklere ve detaylara kavuşmuş oldu.

Klasik otomobiller, pek çok otomobil severler için hala favori konumunda. Bunun farkında olan otomobil şirketleri de klasik otomobillerin ölmemesi için ellerinden geleni yapıyorlar.

İlk kez 1950'li yıllarda karşımıza çıkan Morgan Plus Four, yıllar boyunca en ikonik modeller arasında yer almayı başardı. Gelen son haberlere göre ise Morgan'ın bu otomobili bir kez daha yenilediğini yönünde. Özellikle de modernleşme noktasına odaklanan mühendisler, ortaya ilgi çekici bir iş çıkartmış durumdalar.

2023 model Morgan Plus Four'un iç kısmında dikkat çeken ilk özellik, LCD ekran diyebiliriz. Aslında Plus Four'un önceki neslinde de dijital bir ekran yer alıyordu fakat hem küçük hem de düşük çözünürlüklüydü. Yeni modelde ise kullanıcılara daha iyi bir deneyim imkanı sunuluyor. Ayrıca analog göstergeler de Plus Four'da yer almaya devam ediyor. Kullanıcılar, tamamen alüminyumdan üretilen konsolda renk değişikliği yapabilecekler. Torpido gözü ile hava yastığı ise standart olarak yer alıyor.

Morgan Plus Four'da BMW tarafından üretilmiş olan 2.0 litrelik turboşarjlı dört silindirli bir motor kullanılıyor. 255 beygir gücüne sahip olan bu motor, 8 ileri vitesli şanzıman ile kombine edildiğinde 400 Nm, 6 ileri vitesli manuel şanzıman ile kombine edildiğinde ise 350 Nm tork üretebiliyor. Yepyeni amortisörler ve süspansiyon sisteminin ise aracın hız performansını yükselttiği söyleniyor. Fakat 0’dan 100 kilometreye hızlanma süresi ile maksimum hız gibi verilere henüz sahip değiliz.

Morgan tarafından yapılan açıklamaya göre model 2023 yılı içerisinde yeni sahiplerini beklemek üzere hazır hale getirilmiş olacak. Araçların fiyatları ise henüz bilinmiyor.