Cadillac Celestiq’in Tanıtımı Gerçekleştirildi

Cadillac Celestiq’in Tanıtımı Gerçekleştirildi

​​​​​​​Cadillac, uzun süredir Celestiq modeli üzerinde çalışmalar gerçekleştiriyordu. Son 1 yıllık süreçte araca dair bazı teaser görselleri paylaşan şirket, özel sedanın şirketin ürün gamının en tepesinde yer alacağını ifade etmişti.

Cadillac, uzun süredir Celestiq modeli üzerinde çalışmalar gerçekleştiriyordu. Son 1 yıllık süreçte araca dair bazı teaser görselleri paylaşan şirket, özel sedanın şirketin ürün gamının en tepesinde yer alacağını ifade etmişti. Uzun süredir beklenen o an geldi ve Celestiq büyüleyen tasarımı ile tanıtımı gerçekleştirildi.

Cadillac Celestiq, General Motors'un Ultium platformu üzerine inşa edilmiş şekilde karşımıza çıkıyor. Yaklaşık 600 beygir güce sahip olacak ve 868 Nm tork üretebilecek olan sedanda bir çift elektrik motoru yer alıyor. Bu sayede araç 0’dan 100 kilometreye hızlanmayı 3.9 saniyede sağlıyor. Araçta yaklaşık olarak 483 kilometre menzil sunabilen 111 kWh'lik bir batarya paketinin de olduğunu söyleyelim.

200 kW hızlı şarjı destekleyen araç yalnızca 10 dakika şarj ile 126 kilometre menzile ulaşabiliyor. Adaptif havalı süspansiyona sahip olan araçta Magnetic Ride Control 4.0 adı verilen bir sistem de yer alıyor. Bu sistem ile araç kendini yola göre ayarlayabiliyor.

Cadillac Celestiq 300.000 doların üzerinde bir fiyatla satışa çıkarılacak. 2023 yılının Aralık ayından itibaren üretimi başlanacak araçlar Warren, Michigan'daki General Motors Global Teknik Merkezi'nde inşa edilecek. Her kullanıcıya kişiselleştirilmiş araçlar teslim edileceği için ekip aynı anda en fazla 6 araç üzerinde çalışabilecek ve tüm Celestiq'ler birbirlerinden farklı olacak.

Advertisement