Karşınızda Sınıfının En Hızlı Otomobili Audi RS3 Performance Edition

Karşınızda Sınıfının En Hızlı Otomobili Audi RS3 Performance Edition

​​​​​​​Audi RS3 Performance Edition  412 PS gücündeki kalbinde ise sıralı 5 silindirli ve turbo şarjlı bir ünite yer alıyor. Performance Edition versiyonunda tek değişen özelliğin teknik veriler olmadığını söyleyelim.

Audi RS3 Performance Edition 412 PS gücündeki kalbinde ise sıralı 5 silindirli ve turbo şarjlı bir ünite yer alıyor. Performance Edition versiyonunda tek değişen özelliğin teknik veriler olmadığını söyleyelim.

Öncelikle otomobilin teknik verilerine geçmeden önce size Audi RS3 Performance Edition versiyonunun dünya çapında yalnızca 300 adet üretimi yapılacağını baştan belirtelim.

Audi, turbo şarjda yaptığı iyileştirmeler ile gücüne güç kattığını görüyoruz. Performanstaki iyileştirmeler ile birlikte otomobilin egzoz sistemi de yeniden ayarlandığını söyleyelim. Yeni RS3 Performance Edition, 2.250 ila 5.700 dev/dak aralığında 500 Nm torka ulaşabildiğini görüyoruz. Performance Edition modeli 7 ileri Stronic çift kavrama bir şanzıman ile tanıtımı yapıldı ve bütün bu performans odaklı iyileştirmeler işe yaradığını söyleyebiliriz. 

Aracın, 0’dan 100 kilometreye hızlanması yalnızca 3.8 saniye sürüyor. Otomobilin maksimum hızı ise 300 kilometre olarak belirlenmiş. Performance Edition, standart RS3’ten hızlı bir otomobil fakat belirtmemiz gereken başka bir unsur ise Audi’ye göre yeni Audi RS3 Performance Edition kendi sınıfının en hızlısı olması.

Süspansiyonlarda herhangi bir değişiklik yapılmadığını görüyoruz çünkü zaten halihazırda RS3 de bulunan süspansiyon sistemi oldukça yetenekli. Yeri gelmişken belirtelim, Audi RS3 Performance Edition versiyonunda seramik fren diskleri standart olarak bulunuyor.

Otomobilin fiyatı 87.000 avrodan başlıyor ve önümüzdeki yıldan itibaren alıcılarına teslim edilmeye başlanacak.