2023 Mercedes-Benz B Serisi Tanıtımı Yapıldı

2023 Mercedes-Benz B Serisi Tanıtımı Yapıldı

​​​​​​​Mercedes-Benz, 2023 model B Serisi’nin tanıtımını gerçekleştirdi. Yeni bir far ve ızgara tasarımı ile karşımıza çıkan otomobil, mevcut motor seçeneklerinde ise değişiklik gözükmüyor.

Mercedes-Benz, 2023 model B Serisi’nin tanıtımını gerçekleştirdi. Yeni bir far ve ızgara tasarımı ile karşımıza çıkan otomobil, mevcut motor seçeneklerinde ise değişiklik gözükmüyor.

Aracın dış tasarımını incelediğimizde, gözümüze anında çarpan bir değişiklik olduğunu söyleyelim. Mercedes-Benz mühendisleri, bu otomobilde yeni bir far tasarımı kullanmayı tercih etmişler. Bu durumun, ızgarada da ufak değişikliklere yol açtığını görüyoruz. Fakat bunlar dışında büyük bir değişiklik gözükmüyor.

Aracın iç tasarımına baktığımız zaman da büyük bir değişiklik olmadığını görüyoruz. Fakat bazı yükseltmeler var. Örneğin bu otomobilin bazı versiyonlarında, artık USB şarj girişlerine yer verilmiş. Ayrıca B Serisi'nin AMG Line versiyonunu tercih eden kullanıcılar, ısıtmalı direksiyon özelliğini kullanabilecekler. Bunun yanı sıra direksiyon da nappa deri döşeme kullanıldığını söyleyelim. 10,25 inç MBUX bilgi-eğlence ekranı, artık en düşük pakete sahip modelde de geri görüş kamera desteğine sahip olacak.

Kaputun altına baktığımızda, Mercedes-Benz B serisi için kullanılan 2.0 litrelik dizel ve 1.5 litrelik benzinli motorların korunduğunu görüyoruz. Ayrıca 2023 model A Serisi'nde olduğu gibi B serisinde de hibrit motor seçeneğinin olduğunu belirtelim.

Yenilenen B Serisi'nin fiyatı henüz açıklanmadı. Aracın Türkiye pazarında satışa sunulup sunulmayacağı ise henüz belli değil.

Advertisement