Toyota BZ3'ü 2024’te Avrupa'da Satışa Çıkaracak

Toyota BZ3'ü 2024’te Avrupa'da Satışa Çıkaracak

​​​​​​​Toyota hibrit otomobiller konusunda sektördeki birçok şirketten daha deneyimli bir şirket diyebiliriz.

Toyota hibrit otomobiller konusunda sektördeki birçok şirketten daha deneyimli bir şirket diyebiliriz. Çünkü şirket 20 yıldan fazla bir süre önce Prius modeliyle, otomobil dünyası daha elektrifikasyon süreciyle bu kadar ilgi göstermiyorken Kuzey Amerika’da hibrit araç satışları gerçekleştiriyordu.

Bu sayede Toyota, elektrikli ve hibrit araç pazarının analizini yapma hususunda oldukça başarılı diyebiliriz. Toyota’nın tamamen elektrikli otomobiller üretmek için aceleci bir tavır sergilemediğini biliyoruz. Fakat Toyota, Tesla’nın Çin ve Avrupa’daki pazar payından faydalanmak için tamamen elektrikli otomobilini satışa çıkarmaya hazır durumda.

Toyota, elektrikli araç üretme konusunda yavaş ve emin adımlarla ilerlemeyi tercih ederken, sıfırdan elektrikli otomobil üretmek için kendi platformunu oluşturmuştu. E-TNGA ismi verilen platform, ileride birkaç elektrikli Toyota modelini daha kullanıcının karşısına çıkaracak.

Toyota’nın BZ3 elektrikli sedan modeli yakında Çin’de satışa çıkarılacak. Sportif sedan modellere yüksek talep olmasından dolayı özellikle Çin pazarını hedef seçen BZ3 modeli, 2024 yılında Avrupa’da da satışa çıkarılacak.  Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığının web sitesinde yer alan bilgilere göre BZ3, 178 beygir güç veya 238 beygir güç iki güç aktarma organıyla tanıtımı gerçekleştirilecek. Bu araçlar sırayla 1710 kilogram ile 1840 kilogram ağırlığında olacaklar.

Toyota ve BYD ortaklığı ile birlikte, BZ3 modeli, şirketin Blade Lityum adı verdiği demir fosfat pil teknolojisini kullanımı gerçekleştirecek. Pil teknolojisinin diğer kimyasallardan daha güvenli olmasına rağmen yüksek enerji yoğunluğuna sahip olacağını belirtelim.