2022 Yılında Dünya’nın En Çok Satan Modeli Toyota Corolla Oldu

2022 Yılında Dünya’nın En Çok Satan Modeli Toyota Corolla Oldu

Focus2move tarafından paylaşılan 2022 yılı toplam araç satışlarında Toyota Corolla dünya genelinde en çok satan araç olmayı başardı.

Focus2move tarafından paylaşılan 2022 yılı toplam araç satışlarında Toyota Corolla dünya genelinde en çok satan araç olmayı başardı.  Toyota Corolla en yakın rakibine 250.000 adet araç satışı farkı atarak lider olmayı başardı.  

Toyota Corolla ilk kez 1966 yılında üretilmeye başlandı. Otomobil üretildiği tarihten itibaren otomotiv sektörünün önde gelen modelleri arasında yer alıyor. Focus2move tarafından paylaşılan verilere göre 2022 yılında Toyota Corolla 1.12 milyon adet satış gerçekleştirdi. Bu satış adeti ile Toyota Corolla bir kez daha dünyanın en çok satan modeli unvanını elde etmeyi başardı.

 

Toyota Corolla konforlu yapısı, dayanıklı oluşu ve geniş iç hacmi gibi özellikleri ile birçok araç kullanıcısı tarafından tercih edilmeye devam ediyor. Farklı ürün, motor opsiyonları ve geniş ürün gamı ile Corolla, rakiplerini geride bırakmayı başardı.

Toyota Corolla, focus2move tarafından 162 ülke pazarından elde edilen verilere göre, en yakın rakibi olan RAV4’E 250.000 adet fark atmayı başardı. Toyota RAV4, 870.000 adet satış yaparak ikinci sırayı elde etti. Toyota, Corolla ve RAV4 modellerinde yakaladığı başarı ile dünya çapında en çok satan iki modeli bünyesinde barındırıyor.  

SUV kasa tipinde olan hibrit motor kullanan RAV4 modeli, 2022 yılında dünya çapında en çok satan SUV model olmayı başardı. Şirketin bir başka modeli olan Camry, listenin üst sıralarında beşinciliğe yerleşti. Toyota Camry 675.000 adet satış yaparak beşinciliği elde etmeyi başardı.

 

Toyota şirketinin dünya çapında elde ettiği bu başarı sadece binek otomobil satışları ile sınırlı kalmadı. Şirket aynı zamanda hafif ticari araç satışlarında da önemli başarılara imza attı. Toyota’nın pick-up segmentindeki çok sevilen modeli Hilux, 564.000 adet satış yaparak dünya çapında en çok satılan 9. model olma başarısını gösterdi.

Toyota Hilux yenilenmiş tasarımı, konforu ve teknolojik özellikleri ile kullanıcıların beğenisini çekmeye ve yüksek satış rakamları elde etmeye devam ediyor. Toyota, elde ettiği bu satış başarısı ile 2022 yılında satılan araç sayılarında ilk 10 model arasına 4 modelini sokmayı başardı.

Advertisement