Dakar Rallisi’nin 10. Etabını Sebastien Loeb Kazandı

Dakar Rallisi’nin 10. Etabını Sebastien Loeb Kazandı

Küresel ölçekte en zorlu motor sporları organizasyonları arasında yer alan Dakar Rallisi’nde 10. Etabın da sonuna geldik.

Küresel ölçekte en zorlu motor sporları organizasyonları arasında yer alan Dakar Rallisi’nde 10. Etabın da sonuna geldik. Amatör yarışçıların yanı sıra usta yarışçıların rekorlar kırmak için mücadele ettiği Dakar Rallisi’nin onuncu ayağını otomobil kategorisinde Red Bull yarışçısı Sebastien Loeb kazandı.

Motor sporları dünyası sporcuların sınırlarını en çok zorladığı organizasyonlar arasında yer alıyor. Dakar Rallisi’nin onuncu etabı da bugün tamamlandı. Birçok yarışçının ölümsüzleştiği Dakar Rallisi’nin onuncu ayağında otomobil kategorisinde Sebastien Loeb ilk basamakta yer aldı.

Genel sıralamaya bakınca Red Bull sporcusu Nasser Al Attiyah hala ilk sıradaki yerini koruyor. Etap sonrası Sebastien Loeb, “Bizim için iyi bir etaptı. Hata yapmadık ve problem de yaşamadık. Otomobilimizin hissiyatı iyiydi. Mesafenin çok uzun olması biraz zorlayıcıydı.” şeklinde görüş bildirdi.

Dakar Rallisi Nedir?

Dakar Rallisi, arazi araçları ile cross-country olarak gerçekleştirilen uzun mesafeli bir ralli yarışıdır. Yarışmacılar hem hızlı, hem çok yönlü, hem de oldukça formda olmalıdır ki galibiyet alabilsinler. Dakar Rallisi’nde yarışan tüm yarışçılar bütün gün zorlu engebeli zeminlerde yarışır ve bu nedenle araçlarda darbe ve arızalar oldukça sık görülür. Bu durum da iyi bir mekanik bilgisini ve kapsamlı bir alet çantasını taşımanıza sebep olur. Dakar Rallisi’ndeki tüm yarışçılar engel işaretleri için önlerindeki yolu çok yüksek hızda okuyabilmelidir. Kum tepelerinden kayalık vadilere, dağlara ve hatta bataklıklara kadar çeşitli arazilerde yarışçılar yarışabilmelidir. Bunun dışında bir GPS ve yol kitabı kullanarak bir kontrol noktasını kullanarak diğer kontrol noktasına gelebilir. Bunun dışında zaman kaybetme ve ceza riski ile karşı karşıya da kalırlar. Dakar Rallisi’nde kaybolmak da maceranın bir olarak karşımıza çıkıyor.

Advertisement