Süper Otomobil Üreticisi Bugatti, 2022 Yılında Toplam Otomobil Satışını Açıkladı

Süper Otomobil Üreticisi Bugatti, 2022 Yılında Toplam Otomobil Satışını Açıkladı

​​​​​​​2022 yılında süper otomobil üreticisi Bugatti rekor teslimat yaptığını açıkladı. 2022 yılında şirket, 80 adet otomobil üretimini ve teslimatını gerçekleştirdi.

2022 yılında süper otomobil üreticisi Bugatti rekor teslimat yaptığını açıkladı. 2022 yılında şirket, 80 adet otomobil üretimini ve teslimatını gerçekleştirdi.

2022 yılındaki küresel çaptaki ekonomik kriz zenginleri etkilememiş gibi gözüküyor. Dün paylaştığımız haberimizde lüks otomobil üreticisi Rolls-Royce'un 2022 yılında satış rekoru kırdığını ve 6.021 adet otomobil satışı gerçekleştirdiğini söylemiştik. Rolls-Royce gibi pahalı olan Bugatti de aynı şekilde satış rekoru kırmayı başardı.

Bilindiği üzere Bugatti, dünyanın en ünlü spor araba üreten şirketlerinden birisi. Bugatti yaptığı açıklama ile 2022 yılında toplam 80 adet otomobil üretimi ve teslimatı gerçekleştirdiğini açıkladı. Şirket daha önce ki yıllarda bu kadar fazla satış gerçekleştirmemişti. Bugatti şimdi ise 2023 yılında üretmesi gereken 100 adet Chiron modeli üzerinde çalışmalarına yoğunlaştı.

10 adet Centodieci modeli üretimi yapıldığı şirket tarafından açıklandı. Bu modelin yanı sıra Chiron modeli de şirketin en çok ürettiği modeller arasında yer alıyor. Üretilen bu Bugatti Chiron’un 9 adeti Super Sport 300+ versiyonu olarak üretildi. 80 adet satış olunca bu rakamın çok az olduğunu düşünebilirsiniz fakat üretilen her araç kişiye özel olarak üretiliyor. Haliyle durum böyle olunca sıradan bir insanın bu araçları alması imkansız bir hal alıyor.

2022 yılında satılan 80 aracın tamamı sıfır olarak üretilmiş araçlar değildi. Bu araçlardan bir kısmı şirket tarafından belirli testler sonucu yeni sahiplerine teslim edildi. Bugatti; Bolide, Chiron ve Mistral isimli araçlarının eski modellerini üzerinde tam 110 maddeden oluşan kontrol sürecinden geçirdi. Bu kontrol sonrasında başarıyla geçen araçlarını ikinci el olarak satışını gerçekleştirdi. 2022 yılında 80 adet yapılan satışın içinde kaç adet ikinci el satışı gerçekleştiği ise şirket tarafından açıklanmadı.

Haberimizin içinde de belirttiğimiz gibi Bugatti tüm otomobillerinin üretimini kişinin isteğine bağlı olarak gerçekleştiriyor. Durum böyle olunca araçlar için belirli bir fiyat söylemek pek mümkün görünmüyor. Şu an da internet üzerinde Bugatti’nin Chiron modeli için en düşük fiyatın 3 milyon dolar olduğunu görüyoruz.

Advertisement