2022 Aralık Ayı SUV Modeli: Nissan Qashqai

2022 Aralık Ayı SUV Modeli: Nissan Qashqai

Yeni Nissan Qashqai üzerinde, Nissan makyaj çalışması yapmak yerine yeni kasa ile karşımıza çıkarmayı tercih etti.  Qashqai’nin ön kısmında ki far yapısındaki değişiklikler dikkat çekiyor. SUV’nin  ön kısmında keskin LED farlar yer alıyor.

Yeni Nissan Qashqai üzerinde, Nissan makyaj çalışması yapmak yerine yeni kasa ile karşımıza çıkarmayı tercih etti.  Qashqai’nin ön kısmında ki far yapısındaki değişiklikler dikkat çekiyor. SUV’nin  ön kısmında keskin LED farlar yer alıyor. 12 ayrı bölüme ayrılan far ışıkları uzun far sisteminde kullanılan adaptif yapı ile otomatik bir biçim de kontrolü sağlanıyor. 12 ayrı bölümü bulunan far ışığı karşıdan gelen sürücüleri rahatsız etmemesi için belli bölümlerini kapatıyor. Böylelikle trafikte güvenlik artması sağlanıyor ve ters yönde yola devam eden sürücünün de gözlerinin kamaşması engellenmiş oluyor.

Yeni tavan rayları ve siyah tavan seçeneği araçın arka bölümünde en dikkat çeken özellikler olarak geliyor. Aracın Arka bölgesi de ön tasarımla aynı tasarıma sahip.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Nissan Qasqai İç Tasarım Özellikleri

Eski versiyonuna göre daha rahat bir yapıya ve daha geniş olan Nissan Qashqai, iç kısımda da konfora önem verdiğini gösteriyor. Özellikle deri kaplamalı koltuklarında masaj özellikli olması aracı farklı bir seviyeye getiriyor.

Direksiyon kısmı eski sürümünde bulunan direksiyona göre bir tık daha incelmiş biçimde karşımıza çıkıyor. Ayrıca 12.3 inçlik Gösterge panelini de yer alıyor.

Aracın daha düşük versiyonlarında 7 inç ve 9 inç dijital gösterge panellerinin de kullanıldığını görüyoruz. Aracın multimedya sistemi ise tam orta kısımda bulunuyor. Apple Carplay ve Android Auto özellikleri de araçta yer alıyor. Ayrıca aracın üst sürümlerinde 9 inç dijital gösterge paneli görüyoruz  ve dahili Navigasyon sistemiyle birlikte karşımıza çıkıyor.

Nissan Qasqai Motor ve Donanım Özellikleri

Nissan Qashqai, Türkiye'de Tekna, Design, Skypack ve Platinum Premium isimli donanım paketleriyle satışa sunuluyor. Model de tek motor seçeneği bulunuyor. Bu motor da 1.3 DIG-T ünite ile 158 beygir güc ve 270 Nm tork üretebiliyor. Ayrıca bu motorda 12V hafif hibrit desteği de bulunuyor.

Nissan Qashqai'nin yalnızca Tekna donanım paketinde 6 ileri manuel şanzıman yer alıyor. Tekna paketi dışında tüm donanım paketlerinde Xtronic CVT otomatik şanzıman bulunuyor. Bunun yanı sıra Skypack ve Platinum Premium donanım paketlerinde 4x4 opsiyonu da yer alıyor.

Advertisement