Daha Teknolojik, Daha Yakışıklı: Yeni Nissan X-Trail Karşımızda

Daha Teknolojik, Daha Yakışıklı: Yeni Nissan X-Trail Karşımızda

Daha önce görüntüleri sızdırılan yeni jenerasyon Nissan Rogue (Avrupa'da ve ülkemizdeki ismiyle X-Trail) nihayet resmi olarak tanıtıldı. Japon markanın yeniden yapılanma maksadıyla 18 ayda tanıtacağı yeni Nissna

Daha önce görüntüleri sızdırılan yeni jenerasyon Nissan Rogue (Avrupa'da ve ülkemizdeki ismiyle X-Trail) nihayet resmi olarak tanıtıldı. Japon markanın yeniden yapılanma maksadıyla 18 ayda tanıtacağı yeni modellerden birisi de ABD’de Rogue adıyla satılan X-Trail oldu.

Avrupa ve Türkiye'nin yeni Nissan X-Trail'e kavuşmasına daha zaman var fakat ABD versiyonu Rogue üzerinden yenilenen D-SUV'den ne beklememiz gerektiğini görebiliyoruz. Zira selefinde de isim ve bazı motor seçenekleri dışında büyük farklar barındırmıyordu.

Dördüncü jenerasyonuna adım atan Nissan modeli Renault Kadjar, Nissan Qashqai ve Renault Koleos gibi araçlara da ev sahipliği yapan CMF-C/D platformundan yükseliyor ve bu sayede bolca yeni teknoloji ve bağlantı özelliğine kavuşmuş.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni Nissan X-Trail'in Tasarımı Nasıl Olacak?

Aslına bakarsanız 2021 Rogue (X-Trail), Nissan'ın Juke ile izlemeye başladığı yeni SUV tasarım akımını takip ediyor. Sonraki nesil Qashqai’de de benzer bir tasarım seçimi bekliyoruz.

Ayrık ön ana farlar, daha köşeli hatlar ve formu inceltilen stoplar yüksek ihtimalle Avrupa versiyonuna da aynen taşınacaktır.

Az önce bahsettiğimiz köşeli hatlar, yeni X-Trail'in olduğundan daha büyük görünmesine yardımcı olmuş. Nissan'ın "V-motion" adlı ön ızgara dizaynını da taşıyan aracın iki (LED sis farlarını da sayarsanız üç) katmanlı aydınlatma grubunda ise yeni Juke 'un izlerini görmek mümkün.

Dördüncü nesil X-Trail gerçekten de olduğundan daha büyük duruyor zira daha kaslı ve heybetli dursa da araç yerini aldığı modelden 3,8 cm kadar daha kısa ve 0,5 cm kadar daha alçak.

Tüm bu çalışmalar, aslında ön bölümdeki aktif ızgara ve daha dik tasarlanmış ön cam gibi detaylarda da görebileceğimiz daha aerodinamik bir gövde elde etmek için yapılmış. Son olarak Nissan, model ismini bagaj kapağının ortasına, logosunun hemen altına büyük harflerle işlemiş. Yeni arabalarda bu artık olmazsa olmaz bir seçim!

Yeni X-Trail'in İç Mekanı

X-Trail, dışarıda olduğu kadar iç mekânda da yepyeni bir dizayn ile bizi karşılıyor. Yüzer diye tabir edilen, orta konsoldan yukarıya doğru uzayan multimedya ekranı havalandırma çıkışlarının üzerinde yer alıyor. Dokuz inç boyutundaki bu parçaya donanım paketine göre 12.3 inç boyutlu dijital gösterge paneli ve 10.8 inçlik renkli head-up display monitörü eşlik ediyor.

Nissan tasarımcıları, yolculuk konforunu maksimuma çıkarmak için hem önde hem arkada ısıtma ve soğutma sunan X-Trail'in koltuklarında Zero Gravity adını verdiği bir teknoloji kullanmış. Üç bölgeli otomatik klima sistemi, dört kapıdan da kontrol edilebilen anahtarsız giriş, ayak hareketiyle açılan bagaj kapağı gibi donanımlar ise yeni X-Trail'ın güçlü silahları arasında.

vites kolu yerine elektronik bir seçici ile daha fazla saklama alanı sunan Nissan, yeni X-Trail'de bolca sürüş asistanına da yer vermiş. Amerika Birleşik Devletleri'nde Rogue modeli Nissan Safety Shield 360 adı verilen güvenlik paketiyle donatılacak. Bu sistem otomatik acil durum freni, Kör Nokta Uyarı Sistemi, otomatik geri manevra freni, otomatik uzun farlar sürücü yorgunluk tespiti gibi özellikleri kapsıyor. ProPilot Assist ise adaptif hız sabitleyiciyi denkleme ekliyor. Aynı donanımları Avrupa’da görmemiz neredeyse kesin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kablosuz Şarj özelliği de bulunan yeni Rogue (X-Trail) modelinde yakında Bluetooth üzerinden bağlantı imkânı sağlayacak Apple Carplay ve Android Auto bağlantısı sunacak. ProPilot ile birlikte çalışarak aracın hızını kavşak, viraj ve katılımlara göre ayarlayabilen Navigasyon sistemi de paketin bir parçası.

Şimdilik sadece Rogue modelini tanıdığımız için elimizdeki tek resmi bilgi, ABD'deki X-Trail'lerin 181 Ps gücündeki 2.5 atmosferik beslemeli benzinli motorla donatılacağı oldu. Ancak yeni jenerasyon X-Trail ülkemizde çok büyük ihtimalle 1.3 TCe motorun 140 veya 160 Ps'lik versiyonlarıyla satılacaktır. Avrupa'da 1.7 litreye yükselen dCi motoru Türkiye'de görmeyi beklemiyoruz; bu yüzden dört çeker we'ler muhtemelen ülkemizde yer almayacak. Belki de hibrit desteği sayesinde 1.3 TCe motorlu X-Trail modellerinde de dört çekeri taklit eden sistemler görebiliriz.

Advertisement