VinFast, İlk İhracatını ABD'ye Yaptı

VinFast, İlk İhracatını ABD'ye Yaptı

​​​​​​​25 Kasım tarihinde Vietnamlı otomobil üreticisi VinFast kendi adına oldukça önemli bir hamle gerçekleştirdi. Vietnam pazarının dışına ilk kez çıkan şirket uluslararası pazarlara ilk ihracatını ABD gerçekleştirmiş oldu.

25 Kasım tarihinde Vietnamlı otomobil üreticisi VinFast kendi adına oldukça önemli bir hamle gerçekleştirdi. Vietnam pazarının dışına ilk kez çıkan şirket uluslararası pazarlara ilk ihracatını ABD gerçekleştirmiş oldu. ABD’ye gönderilmek üzere 999 adet VF 8 modeli, Silver Queen isimli bir gemi ile yola çıkarıldı.

Geminin Vietnam, Haiphong'daki MPC Limanı'ndan harekete geçtikten sonra yaklaşık olarak 20 gün sonra ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki limana varması planlanıyor. Yaklaşık olarak 20 gün yollarda olacak olan VinFast araçları aralık ortasında ABD’ye ulaşması bekleniyor.  Şirketin yaptığı açıklamaya göre VF 8’i alan ABD'deki ilk müşterileri araçlarını aralık ayı bitmeden teslim alacak.

VinFast VF 8 modeli henüz yalnızca Vietnam pazarında satışta bulunuyor. Araç ABD pazarında satışa sunulmasından sonra 2023 yılının ilk çeyreğinde Kanada ve Avrupa pazarı gibi çeşitli pazarlarda satışa çıkarılacak. Vingroup Başkan Yardımcısı ve CEO'su Bay Nguyen Viet Quang düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada:

“VF 8’i ilk 999 adet ihracatı, VinFast ve Vingroup için önemli bir olay olarak tarihe geçecek. Vietnam otomotiv endüstrisi için gurur verici bir tarih olacaktır. Vietnam'ın uluslararası pazarda rekabet etmeye hazır, yüksek kaliteli standartlarda elektrikli araçları başarıyla ürettiğini gösteriyor. VinFast'ın akıllı elektrikli araçları dünya çapında sokaklara çıktığında dinamik ve ilerici bir Vietnam imajının dünya çapında kullanıcılara tanıtılmasına yardımcı olacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

VF 8 ve VF 9 modelleri için VinFast, şimdiye kadar yaklaşık olarak 65.000 dünya çapında sipariş topladığını açıkladı.