Hyundai ve Kia, Kasım Ayında ABD’de Elektrikli Araç Satışlarında Rekor Kırdı

Hyundai ve Kia, Kasım Ayında ABD’de Elektrikli Araç Satışlarında Rekor Kırdı

Geçtiğimiz kasım ayında ABD'de elektrikli araç satışlarında Kia ve Hyundai rekor kırdığını paylaştı. Elektrikli otomobil modelleri olan EV6, IONIQ5 ve Kona EV gibi modellerin satışlarında geçtiğimiz dönemlere göre büyük artış yaşandı.

Geçtiğimiz kasım ayında ABD'de elektrikli araç satışlarında Kia ve Hyundai rekor kırdığını paylaştı. Elektrikli otomobil modelleri olan EV6, IONIQ5 ve Kona EV gibi modellerin satışlarında geçtiğimiz dönemlere göre büyük artış yaşandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Elektrifikasyon sürecinde Hyundai ve Kia rakiplerine göre öne çıkmaya çalışan firmalardan. Kia’nın EV6 modeli, Hyundai Motor Company çatısı altında faaliyet gösteriyorken, Hyundai IONIQ 5 ve Kona EV gibi araçlar ile birlikte ön plana çıkıyor. Geride bıraktığımız kasım ayında ABD’de her iki markanın önemli bir başarıya ulaştığını görüyoruz.

Elektrikli otomobillere olan ilginin artması ile Kia, ABD’de kasım ayında en iyi satış oranlarına ulaştığını açıkladı. IONIQ 5 ve Kona EV modelleri bulunan Hyundai ABD de kasım ayında benzer bir satış rekorunu gerçekleştirdi. Kia ve Genesis’i bünyesinde barındıran Hyundai Motor Company’nin ABD’deki elektrikli araç programı için geçtiğimiz yıl açıkladığı 7,4 milyar dolarlık yatırım yapması bu başarının temelini oluşturuyor. Güney Koreli şirket ABD’deki yerini sağlamlaştırmak istiyor ve bu yıl ülkedeki en iyi yılı olarak kayıtlara geçti.

Elektrikli araç satışında kasım ayında 641 adete ulaşan Kia, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 133’lük bir artış başarısı gösterdi. 2022 Ocak ile Kasım arasındaki toplam satışı ise 19.391 adete yükselmiş oldu.

Hyundai’nin de elektrikli otomobil satışında artış görüldü. Kasım ayında IONIQ5 satışları 1.119 adete ulaşmış oldu. 2022 Ocak ile Kasım arasındaki toplam satış ise 21.262 adet olarak açıklandı.