2020 Kasım Ayının Sedan Modeli: Honda Civic Sedan

2020 Kasım Ayının Sedan Modeli: Honda Civic Sedan

2020 yılı Kasım ayının sedan modeli Honda Civic Sedan hem sunduğu özellikleri, hem güvenlik detayları  hem de konforu ile bizlere göründüğünden fazlasını sunuyor.

Satış rakamları ile hem Türkiye’de hem dünya genelinde büyük bir başarıya sahip model İlk olarak 1972 senesinde üretilen Honda Civic modeli o yıllarda günümüzdeki versiyonundan çok daha farklıydı. Japon otomobil devi tarafından ilk dizayn edildiğinde amaç mümkün olduğunca küçük bir yapıya sahip olmasıydı. Bunun temel nedeni hem ucuz hem ekonomik oluşu diyebiliriz. Zamanla bu çizgisi değişen model büyük bir hacme sahip olmaya başladı.

Günümüzde Kompakt Sınıfta Yer Alıyor

Günümüzde kompakt sınıf bir otomobil haline gelen model geçen süre zarfına 10 nesil üretildi. Honda, satış rakamları ile Honda Civic HB modelinden farklı bir şekilde ülkemizde üretiliyor. Öyle ki Honda markasının en çok sattığı model olmayı çok uzun bir süre önce başarmıştı. FC5 kodu ile üretilen Honda Civic modelleri ise bugünkü konumuz.

Aydınlatma Sistemi Dikkat Çekiyor

Honda Civic modelinin donanıma göre değişen dış detaylarına baktığımız zaman belki de en dikkat çekici özellik tamamen LED olan aydınlatma sistemi. Executive donanımda sunulan farlar hen görünüşe hem aydınlatmaya büyük olanak sağlıyor. Premium ve Elegance donanımlarında ise halojen farlara LED gündüz farları da eklenmiş durumda. Model donanım seviyesi ayırt etmeksizin elektrikli katlanır aynalar ve “Eve geliş ve gidiş” sistemini de beraberinde sunuyor. Bu sistem sayesinde araçtan evinize doğru yürürken farlarınız bir süre daha yanık kalmayı başarıyor. Geri Görüş Kamerası ile yağmur sensörü ise diğer önemli dış donanım detaylarından. Aracın en üst donanım olan Executive, iç kısımda büyük zenginlik yaratıyor.

Multimedya Sistemi Dikkat Çekiyor

Anahtarsız Giriş Sistemi ve motor çalıştırma düğmesi, renkli gösterge paneli, deri koltuklar, Honda CONNECT multimedya sistemi, 7 inç dokunmatik renkli ekran, Türkçe navigasyon ve çift bölgeli klima Honda modelinin dikkat çekenleri arasında. Honda CRV modelinden tanıdığımız Honda gelişmiş güvenlik sistemi  yani “Honda Sensing“, sistemine de sahip.