2022 Aralık Ayı Sedan Modeli: Renault Taliant

2022 Aralık Ayı Sedan Modeli: Renault Taliant

Ülkemizde araç fiyatlarının artması sonucu uygun fiyatlı sıfır araba almak isteyen kullanıcılar için Renault, Taliant modelini kullanıcılarına sunuyor. Taliant, aile arabası olarak tasarlandı.

Ülkemizde araç fiyatlarının artması sonucu uygun fiyatlı sıfır araba almak isteyen kullanıcılar için Renault, Taliant modelini kullanıcılarına sunuyor. Taliant, aile arabası olarak tasarlandı. Günümüz de ki sıfır otomobil fiyatları ile kıyasladığımızda nispeten uygun fiyatlı bir Sedan araba olduğunu görüyoruz. Yeni bir model olarak karşımıza çıkan otomobil aslında Renault Symbol modelinin yenilenmiş versiyonu olduğunu söyleyelim. Otomobili, Dacia Logan’a benzetebilirsiniz ki zira iki otomobilde aynı fabrikada, aynı detaylarda ve aynı motorlar ile üretimi yapılıyor. Gelin hep birlikte modelin tasarımı, iç mekanını ve motor özellikleri detaylı şekilde inceleyelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Renault Taliant Tasarım Özellikleri

Her ne kadar otomobil için Symbol modelinin devamı niteliğinde demiş olsak da tasarım açısından çok farklılık gösteriyor. Araç, Renault’un önce ki modellerinden alışkın olduğumuz tasarımın dilini net olarak yansıtıyor. Otomobil de Symbol gibi markanın alışkın olmadığımız, markadan bağımsız bir tasarım dili yerine markanın alışkın olduğumuz tasarım diline uygun bir tasarım seçilmiş.

Araca önden baktığımızda Megane Sedan’dan esintiler görebiliyoruz. Bu benzerliklere örnek vermek gerekirse iri panjurlar, C formlu farlar ve logo tasarımını verebiliriz. Aracın farlarında LED gündüz aydınlatmaları bulunuyor. Otomobili, 15 inç alaşım jant ve 16 inç alaşım jant seçenekleri ile tercih edebileceksiniz. Arka tasarıma baktığımızda ise Renault Taliant’ın özgün bir tasarıma sahip olduğunu görüyoruz.

Renault Taliant İç Mekan Özellikleri

Aile otomobili olarak tasarlanan bu otomobil yaşam alanı özelliklerine bakıldığında bunu daha iyi anlayabiliyoruz. Renault Taliant, yolcularına geniş yaşam alanı sunuyor. Çok geniş bir Sedan gibi olmasa da 4 kişinin rahatlıkla konforlu bir şekilde seyahat edebileceğini söyleyelim. Aracın arka sırtlık açısı da oldukça rahat bir yolculuk yapmayı sağlıyor. Cam yüksekliği ortalama bir boyda ki birey için dışarıyı rahatça izleme imkanını sağlıyor. Aracın arka koltuğunda standart olarak tepsiler olduğunu görüyoruz. Tepsiler öne doğru açıldığında bardaklık karşımıza çıkıyor ve tepsi isteğe göre yolcuya yaklaşabiliyor.

Renault Taliant Motor Özellikleri

Ülkemizde üç farklı motor seçeneği ile satışına devam ediyor. Aracı satın almak isteyen kullanıcılar bu motorlardan kendine uygun olanı tercih edebilecekler.

Giriş seviyesi olarak 1 litrelik 3 silindirli motor karşımıza çıkıyor. Giriş seviyesi versiyonu 65 beygir güc üretiyor. Otomobilin ağırlığı göz önüne alındığında ki bu yaklaşık olarak 1 ton giriş seviyesi motorun performansı sizin için çok yeterli olmayabilir. Ayrıca yalnızca 5 ileri manuel şanzıman seçeneği ile satılıyor.

İkinci motor ise Turbo beslemeli 90 beygir güce sahip olarak geliyor. 6 ileri manuel şanzıman seçeneği bu motor da mevcut. Ayrıca otomatik şanzıman seçeneği de bu motor ile sunuluyor.

Modelin en güçlü motor versiyonunda fabrika çıkışlı LPG seçeneği de mevcut. Beygir gücü 100 olarak ifade ediliyor. Bu motor da ise otomatik şanzıman alternatifi ye almıyor.

Model Türkiye de Joy ve Touch donanım paketleri ile satışa devam ediyor.

Advertisement