BMW 5 Serisi ile Mercedes-Benz E-Serisi’ni Sizin İçin Karşılaştırdık!

BMW 5 Serisi ile Mercedes-Benz E-Serisi’ni Sizin İçin Karşılaştırdık!

Alman otomotiv devlerinin aynı zamanda birbirine ezeli rakip olduğunu hatırlatarak başlayalım sözlerimize. birine imza atan BMW ve Mercedes-Benz neredeyse her segmentte çarpışıyor. Geçen günlerde neredeys

Alman otomotiv devlerinin aynı zamanda birbirine ezeli rakip olduğunu hatırlatarak başlayalım sözümüze. Birine imza atan BMW ve Mercedes-Benz neredeyse her segmentte çarpışıyor. Geçen günlerde neredeyse aynı anda makyajlanan BMW M5 ve Mercedes-AMG E63 çifti de bu mücadelenin bir parçası olarak karşımıza çıkıyor.

Henüz araçları yollarda kullanma imkânımız olmasa da estetik ve teknolojik yenilikler getiren makyaj sonrasında V8 motorlu süper sedanların birbiri karşısında ne durumda olduğunu kağıt üzerinde kıyaslama yaparak görmeye çalışacağız.

BMW M5 Tasarımıyla Dikkat Çekiyor

BMW M5, makyaj sonrasında çift böbrek geleneğini çok da bozmadan fakat standart BMW 5 Serisi'ne göre biraz daha büyük bir parça ile sürdürmüş. Neyse ki boyutlar yeni BMW 4 Serisi Coupe ayarında değil. Öte yandan Mercedes-AMG E63'de ise Alman markanın en güçlü modellerine ayrılan dikey çıtalı Panamericana ızgaraya da yer verilmiş.

Aracın sportifliğini vurgulamak adına dizayn edilen ön ızgaralar, normal modellerden çok daha fazla soğutma yüküne sahip V8 motorları soğutmak için içeriye hava besleme ile birlikte aerodinamik karaktere de katkı sağlamak için kullanılır. Örneğin BMW markasındaki ızgaralar aktif; yani soğutma ihtiyacı olmadığında kendi kendine kapanabiliyor.

İki Araçta da Ortak Spoyler Yer Alıyor 

Aracın arka bölümünde iki Alman marka da benzer çözümler kullanmış. Köşelerde ikişerli olarak yer verilen büyük dört egzoz borusu ve agresif difüzör BMW M5 ve BMW E63 modelini tanımlayan detaylar arasında yer verildiğini söyleyelim. Tabii BMW amblemli model daha çıkıntılı bir difüzör ve yuvarlak egzoz çıkışlarını da benimsiyor. E63'te daha sade bir difüzör ile trapezoid borulara da yer verildiğini söyleyelim. Kaput üstündeki çıplak karbon fiber spoyler eki de ikilinin ortak noktaları arasında yer alıyor.

Mercedes Modelinde MBUX Sistemi Yer Alıyor

BMW 5 Serisi ve Mercedes E-Serisi modeline uygulanan teknolojik yenilikler BMW M5 ve E63 türevlerinde de kendilerine yer bulmuş. Bavyeralı markanın spor sedanı 12.3" boyutlu dijital gösterge paneli ile öne çıkarken Affalterbach ürünü çift dijital ekrana sahip MBUX multimedya sistemi ile ilgi odağı olmayı başaran detaylar arasında.

araç içerisinde yer alan spor çanak koltukları birbirine benzer olan ikilinin kabininde benzer oranda deri ve Alkantara döşemeye yer verilidğini söyleyelim. Ancak AMG modelinin aracının iç mekânında daha fazla karbon fiber süslemeye de yer verilmiş. BMW M5 modelinde ise daha çok fırçalanmış alüminyum göze çarpıyor.

Tüm bunlarla beraber rekabetin kalbinde, yani kaputun altında ise V8 motorlara yer verildiğini görüyoruz. BMW M5 modelinde 4.4, Mercedes-AMG E63 modelinde 4.0 litre hacmindeki çift turbo beslemeli bu V8 motorların herhangi bir elektrik desteği görmediğini de belirtelim. Araçların şanzıman seçenekleri ise BMW'de 8, Mercedes'te 9 ileri otomatik olarak kullanıcıya sunuluyor.

Advertisement