Yerli Otomobilin Satılacağı Tarih Açıklandı!

Yerli Otomobilin Satılacağı Tarih Açıklandı!

Türkiye Otomobil Girişim Grubu (TOGG) geçtiğimiz günlerde yeni logosunu tanıtmıştı. Yerli otomobil için Bursa Gemlik'teki fabrikada hazırlıklar devam ediyor.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) geçtiğimiz günlerde yeni logosunu tanıtmıştı. Yerli otomobil için Bursa Gemlik'teki fabrikada hazırlıklar devam ediyor. TOGG CEO'su M. Gürcan Karakaş, "2023'ün ilk aylarında satışlara başlayacağız" ifadelerini kullandı.

TOGG, ilk seri aracını 2022 yılının son aylarında üretim bandından indirecek. TOGG'un 'Yeniliğe Yolculuk' hedefinin çekirdeği olan Gemlik Tesisi'nin inşaatında sona yaklaşıldı. Boyahane ve gövde bölümlerinin hat kurulumu ile robotik üretim entegrasyon çalışmaları da hız kazandı.

TOGG CEO'su M. Gürcan Karakaş, planlar dâhilinde hedeflere adım adım yaklaştıklarını ifade ederek, "Akılla kalbi, doğu kültürüyle batı kültürünü, insanla teknolojiyi birleştiren markamız TOGG'un, ilk akıllı cihazı C segmenti SUV'un, önce ülkemizde ardından da Avrupa'da pazara çıkmasına yaklaştık" seklinde görüş bildirdi.

Karakaş, Gemlik'te bulunan fabrika ile ilgili "Tesisimizde toplamda 250 robot olacak. Temmuz 2022 sonunda deneme üretimlerine başlayacağız. 2022 sonunda da ilk seri üretim aracımızı banttan indireceğiz. 2023'ün ilk çeyreğinde satışlara başlayacağız" ifadelerini sözlerine ekledi.

Oldukça yakın bir zamanda yeni logosu tanıtılan Türkiye'nin yerli otomobili için geri sayım devam ediyor. CNN TÜRK'ten Mücahit Topçu detayları canlı yayında paylaştı:

"Yeni logo araç içerisinde ve kaportaya eklendi. 27 Aralık 2019'da ilk kez görücüye çıkmıştı yerli otomobilin modelleri. Aracın kapısını açtığımızda bizi teknoloji otomobili karşılıyor.

Teknolojisi Dikkat Çekiyor

Büyük ekranları, teknoloji ile donatılmış bu otomobil dikkatleri üzerine çekiyor. Bursa Gemlik fabrikasında çalışmalar halen sürüyor. 2022 yılının sonunda banttan inmesi beklenen aracın 2023'te de trafikte olacağını belirtelim. Türkiye'nin ilk elektrikli yerli ve milli otomobili TOGG olacak.

Fabrikada çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Turkuaz örtü ile kapatılan makinalar, bant makinaları işlemleri halen sürüyor. Buradaki çalışmalar bu bant makinalarıyla gerçekleştirilecek. Oldukça güzel, oldukça gösterişli bir otomobil olarak dikkat çekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Logonun Anlamı Belirtildi

Logoya da değinelim, TOGG CEO'su Gürcan Karakaş logonun ne anlama geldiğini ifade etti. Türkiye'nin jeopolitik konumu itibarıyla doğu ve batıda yer alan bir ülke olduğunu ifade etti. Karakaş, doğu ve batıyı sembolize eden bir logo benimsediklerini açıkladı ve "Bu logoyla otomotiv sahnesine çıkacağız" sözlerini kullandı.

TOGG için milyarlarca liralık bir fabrika kurulduğunu belirtelim. TOGG için. Aracın içerisinde oldukça büyük ekranlar yer alıyor. Gürcan Karakaş, "Sadece bir otomobil değil. Aracın içi akıllı cihazların bulunduğu bir teknoloji" ifadelerini kullandı. TOGG'un 5 ayrı yatırımcısı bulunuyor. O şirketlerin içerisinde teknoloji üreten firmalar da bulunuyor. Diğer versiyon araç da ABD'deki teknoloji fuarına gönderildi." Diyerek sözlerini tamamladı.