Yeni Renault Megane Electric 2022’de Yollarda Olacak

Yeni Renault Megane Electric 2022’de Yollarda Olacak

Renault markasının yeni elektriklisi Mégane E-Tech Electric 2022 yılında yollarda olacak. Marka tarafından yapılan açıklamada 2022 yılında yollarda olması hedefleniyor.

2020’nin ekim ayında Renault tarafından düzenlenen Renault eWays: The Challenge Towards Zero Emission isimli etkinlikte gelecek nesil Megane modeline ait ipuçları paylaşılmıştı. Yerden yüksek bir Hatchback gibi görünen model, C segmentinde markanın ilk EV temsilcisi olarak yelpazedeki Twingo E-Tech Electric ile Zoe modelleri yanındaki yerini alacak.

Fransız otomotiv devi, sergi aracının üretim versiyonuna ait ipuçları paylaştı. Genel olarak konsept ile büyük ölçüde benzerlik gösteren Megane E-Tech Electric modeli aslında birden çok segmente hitap ediyor diyebiliriz. Araca arkataraftan baktığımız zaman Espace isimli MPV modelini andıran otomobil yüksek yapısı ile crossover izleri taşıyan bir Hatchback modelini andırdığını söyleyebiliriz.

Renault, Araç Hakkında İpuçları Paylaştı

C segmentinin yeni temsilcisi olan ve MéganE olarak lanse eden Renault modelinin 30 adet ön üretim prototipinin yaz boyunca testlere çıkacağını da sevenleri ile paylaştı. Fransız otomotiv devi, araç görselleri ile beraber araç hakkında ipuçları da paylaştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CMF-EV isimli platformdan yükselecek olan yeni MéganE, gücünü 160 kW'lık (218 bg) bir elektrik motorundan alıyor. Batarya kapasitesi 60 kWh olan model WLTP normlarına göre %100 dolu batarya ile 450 km menzil mesafesine sahip. Renault mühendislerinin ilerleyen zamanlarda daha fazla batarya ve çekiş seçeneği ile satış gücünü artırmayı hedeflediğini biliyoruz.

Konsept modelden üretime hızlı bir şekilde geçeceğini tahmin ettiğimiz Renault, 2022’nin ilk yarısında yeni Mégane modelini satışa sunmayı hedefliyor.

Advertisement