Peugeot Expert Hidrojen Yakıtlı Versiyonu İle Geldi

Peugeot Expert Hidrojen Yakıtlı Versiyonu İle Geldi

Geçtiğimiz günlerde elektrikli modeli tanıtılan Peugeot Expert, şimdi de hidrojenli versiyonuna kavuştu.

Geçtiğimiz günlerde elektrikli modeli tanıtılan Peugeot Expert, şimdi de hidrojenli versiyonuna kavuştu.

Peugeot, Expert isimli ticari modelinin elektriklisi olan e-Expert modelini çok önceden tanıtmıştı. Firma şimdi de bu modelin e-Expert Hydrogen adlı hidrojen yakıt hücreli seçeneğini tanıttı ve bu modelin 2021 yılının sonlarında piyasaya çıkacağını belirtti. Aracın ilk aşamada sadece Fransa ve Almanya'da piyasaya sunulmasının planlandığını da öğreniyoruz.

Peugeot e-Expert Hydrogen'in teknik özelliklerinin, bu ayın başlarında tanıtılan Opel Vivaro-e Hydrogen ile aynı olduğunu da görüyoruz. Zaten bu araçlar, ortak platform araçları şeklinde. Hidrojen yakıt hücre teknolojisinin henüz çok yaygınlaşmamış olmasından ötürü bu araçtan sınırlı sayıda üretileceği de belirtiliyor.

Yani Peugeot'u da bünyesinde bulunduran Stellantis (FCA ve PSA gruplarının birleşimiyle kurulan yeni şirket), hidrojen yakıt hücreli ticari araçlarının satış miktarlarına ve başarılarına göre üretimi artırma konusunda hamle yapabileceğini belirtiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Peugeot e-Expert Hydrogen Teknik Detayları İle Dikkat Çekiyor

400 km'nin biraz üzerinde menzil mesafesi sunan modelin hidrojen tankları 3 dakikada doluyor. 3 adet 70 MPa basınçlı hidrojen tankı bulunan aracın bataryası 10.5 kWh olarak karşımıza çıkıyor.

Performans noktasında 136beygir güç ve 260 Nm tork üreten elektrik motora sahip araç önden çekiş sistemi ile bizleri karşılıyor. Standart ve uzun gövde seçeneği olarak karşımıza çıkan araç standart ve uzun gövde seçeneklerine sahip.