Yeni Peugeot 408, Çin'de Tanıtımı Gerçekleşti

Yeni Peugeot 408, Çin'de Tanıtımı Gerçekleşti

​​​​​​​Avrupa'nın en çok satan markalarından biri olan Peugeot, hedefini Çin pazarı olarak belirlemiş durumda. Bir süredir Çin'de satılan 408 sedanının yeni nesli de bu plan doğrultusunda tanıtımı yapıldı.

Avrupa'nın en çok satan markalarından biri olan Peugeot, hedefini Çin pazarı olarak belirlemiş durumda. Bir süredir Çin'de satılan 408 sedanının yeni nesli de bu plan doğrultusunda tanıtımı yapıldı.

Çin'e özel 408 sedan ise 2014 yılından beri satışta olduğunu belirtelim. 2018 yılında ufak bir makyaj operasyonu geçiren model, ikinci nesline sonunda kavuşmuş oldu. EMP2 mimarisi üzerinden gelişen modelin boyutlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Ön kısmı tamamen yenilenmiş olan 408, tasarım detaylarını platform kardeşi 308'den aldığını söyleyebiliriz. Peugeot’un yeni modellerinde gittikçe büyüyen ızgara tasarımını kullanan model, dikey gündüz farı detayları ile de yeni bir tasarım ile karşımıza çıkıyor. Modelin büyük ızgarasının üzerinde ise yeni Peugeot amblemi gözümüze çarpıyor.

Aracın arka kısmında ise daha fazla 508’den benzerlikler gözümüze çarpıyor. LED stoplar tek bir parça ile birbirine bağlanırken, takımların grafikleri 508 modeli ile benzerlik gösteriyor. Modelin, yeni renk seçenekleri de beğeni toplayacağını düşünüyoruz.

Kaputunun alt kısmında 1.6 litrelik turbolu ünite bulunduran model, bu motordan 170 beygir güç sağlayacak ve 250 Nm tork üreteceğini de belirtelim.