Toyota, Ford Maverick'e Rakip Olabilecek Pick-up Üretebilir

Toyota, Ford Maverick'e Rakip Olabilecek Pick-up Üretebilir

​​​​​​​Pick-up segmenti, ABD topraklarında büyük önem taşıdığını biliyoruz. Bu nedenle Avrupalı otomobil üreticilerin bile ABD topraklarında yeni pick-up modeller üretmeye başladığını gözlemliyoruz.

pick-up segmenti, ABD topraklarında büyük önem taşıdığını biliyoruz. Bu nedenle Avrupalı otomobil üreticilerin bile ABD topraklarında yeni pick-up modeller üretmeye başladığını gözlemliyoruz.

Ford Maverick ve Hyundai Santa Cruz'un gelişi ile başlayan bu segment, Amerikalı kullanıcıların gözdesi haline gelmiş vaziyette. Her iki model de ABD de en çok satan modeller arasına girmeyi başarırken, tüm otomobil üreticilerin dikkatini de kompakt pick-up modellerine çekmeyi başarmış oldu.

Toyota firması da bu segment için atılım yapmayı amaçlıyor. Automotive News'e konuşan Toyota Kuzey Amerika Otomotiv Operasyonları Müdür Yardımcısı Jack Hollis, Tacoma'nın hemen altında bir boşluk olduğunu söyledi. Jack Hollis bu boşluğu ne ile dolduracaklarını düşündüklerini sözlerine ekledi.

Uzun zamandır pick-up segmentini incelediklerini belirten Jack Hollis, birinci nesil Toyota Tacoma'nın kompakt pick-up sınıfında olduğunu da yineledi. Model, 2004 yılında son halini almıştı.

Toyota Kuzey Amerika'nın yöneticilerinden Cooper Ericksen ise yaptığı açıklamada: "Bu tip ürünlerin pazarda büyük bir yere sahip olduğunu inkar edemeyiz. Peki ama bu segment ne kadar büyüyecek? Dürüst olmak gerekirse bu sorunun cevabını bilmiyoruz. Fakat araştırmalarımız sürüyor." İfadeleri ile Jack Hollis’e destek veriyor.