Yeni Nesil Toyota Land Cruiser Prado 2022 Yılında Gelebilir

Yeni Nesil Toyota Land Cruiser Prado 2022 Yılında Gelebilir

Toyota Land Cruise 2022 yılında yenilenen motor ve donanım seçeneği ile gelebilir. İlerleyen zamanlarda Toyota tarafından

Geçtiğimiz aylarda tanıtılan yeni nesil Toyota Land Cruiser, tam 14 yıldır aramızda olan 200 Serisi'nin yerini aldı. Toyota modelinin resmi tanıtımı sonrası modelin küçük kardeşi Land Cruiser Prado dikkatleri üzerine çekmişti. Ağabeyi gibi tam 12 yıldır aramızda olan model, değişim geçirmek için gün sayıyor olabilir.

2009 yılında resmi olarak tanıtılan 150 Serisi Prado, 2013 ve 2018'de yeni güncellemeler aldı. Ancak hızlı değişen otomotiv sektörü, modelin yaşını net şekilde gösteriyor. Toyota, modelin yeni neslini 2022 yılının yaz aylarında tanıtacak.

Araç Üzerinde Tandık Detaylara Yer Verilecek

Toyota modelinin dış tasarımı genel anlamda ciddi değişimlere uğrasa da 300 Serisi'nden tanıdık dizayn detaylarına yer verilen Prado, üç sıralı koltuklu kabini içinde barındırıyor. Bununla beraber modelin sınıfının standart teknolojilerini de üzerinde barındırdığını belirtelim.

"250 Serisi'nin" oldukça fazla motor seçeneğine kavuşması da beklenenler arasında. İddialara göre model ilk adımda 2.8 litrelik dört silindirli turbodizel motorunu koruyacak. Bu motor 2020 yılında ufak bir değişim geçirerek 204 bg güç ve 500 Nm tork çıkışına ulaştırılmıştı. 6 ileri vitesli otomatik bir şanzıman, üretilen bu gücü dört tekere birden aktarıyordu.

Araçta bulunan motor, 300 Serisi'nin yeni üyesi olan 3.3 litrelik çift turbolu dizel V6 ile yer değiştirecek. Araç üzerinde bulunan motor 309 bg güç ve 700 Nm tork üretebilirken, ilk kez 10 ileri vitesli otomatik bir şanzımanı üzerinde barındırıyor. Araçta dört tekerlekten çekiş sistemi ise standart olarak sunulacak donanımlar arasında yer alıyor.

Şu anda bu durum tamamen iddia olsa da Toyota'dan henüz beklenen açıklama gelmedi. Bekleyip göreceğiz.

Advertisement