Yeni Nesil Toyota C-HR Tanıtıldı!

Yeni Nesil Toyota C-HR Tanıtıldı!

Toyota, C-SUV segmenti için bir dönüm noktası olarak karşımıza çıkan Toyota C-HR modelinin yeni jenerasyonunun dünya prömiyeri bizlerle buluştu. Yüzde yüz yenilenerek karşımıza çıkan Toyota C-HR, önceki neslin yenilikçi tasarımını ve üstün kalitesini bizl

Toyota, C-SUV segmenti için bir dönüm noktası olarak karşımıza çıkan Toyota C-HR modelinin yeni jenerasyonunun dünya prömiyeri bizlerle buluştu. Yüzde yüz yenilenerek karşımıza çıkan Toyota C-HR, önceki neslin yenilikçi tasarımını ve üstün kalitesini bizlerle buluşturdu.

Yeni Toyota modeli, daha çarpıcı iç ve dış tasarım, kişiselleştirilebilir dijital kokpiti, gelişmiş güvenlik özellikleri ve sürüş destek sistemleri ile 5. Nesil Hybrid sistemi ile karşımıza çıkıyor. Toyota modeli dikkatleri bu sayede üzerine topluyor. Özel olarak Avrupa için geliştirilen ve Türkiye’de üretimi sürdürülen Yeni Toyota C-HR modeli son çeyrekte ülkemizde satışta olacak.

Bununla beraber Toyota C-HR modelinin ülkemizde üretilmesinin ayrı bir öneme sahip olduğunu da vurgulayan Bozkurt, “Toyota C-HR’ın ikinci neslinin yine Türkiye’de üretiliyor olması gurur verici. Toyota markası adına global ölçekte önem taşıyan bir model ve sadece birkaç yılda Corolla gibi ana modellerden biri haline geldi. Yıl sonuna doğru Türkiye’de satışa sunulacak olan yeni Toyota C-HR öncelikle tam hibrit modeli ile sunulacak. Bununla birlikte önümüzdeki yıl binek otomobil pazarında Türkiye’de üretilen ilk plug-in hibrit versiyonunu da sunmak için çalışmalar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

1.8 litre ve 2.0 litre hibrit motor seçenekleri ile karşımıza çıkan ve bununla beraber ilk kez 2.0 litre plug-in hibrit seçeneği de bu modelde karşımıza çıkacak. Toyota C-HR, Türkiye pazarında ilk etapta 5. nesil hibrit teknolojisi ile karşımıza çıkacak ve Hybrid 140 versiyonu ile bayilerde yerini alacak. Hybrid 140 mevcut Toyota C-HR modeline kıyasla daha güçlü bir araç olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra mevcut emisyon ve tüketim değerleri ile fark yaratmayı da başarıyor. Hybrid 140, çevreci bir performans ile bizleri karşılıyor. aynı zamanda keyifli hibrit sürüş deneyiminden de ödün vermeyecek. Bu motorun yanı sıra Avrupa pazarında 5. Jenerasyon hibrit teknolojisine sahip Hybrid 200 ve plug-in Hybrid 220 motor seçenekleri satışa sunulacak.

Coupe tarzı hatlarıyla SUV tasarım kalıbını farklı bir boyuta taşıyan ilk nesil Toyota C-HR, yeni neslinde “süper coupe” profiliyle bu hatları daha da keskinleştiriyor. Toyota C-HR’ın önden bakıldığında markanın tam elektrikli model ailesinin yeni yüzünü de taşıdığı görülüyor. Toyota C-HR prologue konseptinin tasarım temasına bağlı kalınarak üretime aktarılan ikinci nesil Toyota C-HR, dinamik tasarım çizgileriyle her an harekete hazır hissi uyandırıyor.

Toyota, günümüz kullanıcı beklentilerini göz önünde bulunduran kişiselleştirilmiş bir kokpit deneyimi ile karşımıza çıkıyor. Bu sayede kullanıcılar araç içerisinde akıllı telefon uygulamalarını, dokunmatik ekran ve sesli komut özelliklerini de kullanma imkânı ile karşımıza çıkıyor.

Toyota C-HR modeli yeni 12.3 inç tamamen dijital gösterge ekranı ile bizlere teknolojik bir sürüş deneyimi vadediyor. Keskin grafikler ile karşımıza çıkan dijital gösterge paneline aktarılan veriler, sürücü tercihlerine ve önceliklerine göre kişiselleştirebilme imkânı ile karşımıza çıkıyor. Yeni model, Toyota modellerinde ilk kez karşımıza çıkan 12.3 inç dokunmatik multimedya ekranı bizlere kusursuz bir multimedya deneyimi sunuyor. Multimedya sisteminde Apple Carplay veya Android Auto ile akıllı telefon bağlantıları da bizlere sunulan detaylar arasında yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hem Toyota narkasında hem de C-HR modelinde ilk kez karşımıza çıkan perdesiz teknolojili termal yalıtımlı panoramik cam tavanı bizlerin karşısına çıkıyor. Bu yenilik, geleneksel cam tavan teknolojisinden farklı bir teknoloji ile sunuluyor. 5 kg ağırlık ve tavan seviyesinde sağlanan 3 cm artış ile aracın iç mekânında sıcaklığı korumak adına klima kullanma ihtiyacını azaltıyor. Bununla beraber tüm yolculara her zamankinden daha ferah bir yolculuk imkânı sunuyor.