Çinli BYD, Avrupa'da Boy Gösterecek!

Çinli BYD, Avrupa'da Boy Gösterecek!

BYD, rekabetçi bir şekilde Çin pazarında büyümesini sürdürüyor ve Avrupa pazarına giriş yapma konusunda oldukça emin adımlar atılıyor.

BYD, rekabetçi bir şekilde Çin pazarında büyümesini sürdürüyor ve Avrupa pazarına giriş yapma konusunda oldukça emin adımlar atılıyor. Yalnızca bu sebepler ile kalmadı ve Avrupa'da üretim yapan bir şirket olarak da karşımıza çıktı. Bu sebeple, Çinli otomobildevi şu anda üç farklı Batı Avrupa ülkesini potansiyel olarak değerlendiriyor.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Çeşitli raporlara baktığımız zaman şirket Fransız hükümeti ile ülkede bir fabrika inşa etmek için görüşmelerini sürdürüyor. Ancak Çin medyasına baktığımız zaman Almanya ve İspanya marka açısından önemli yerde bulunuyor. Brexit sebebi ile İngiltere'nin, BYD için bir aday ülke olmadığı da raporlarda sık bir şekilde karşımıza çıkıyor.

BYD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Stella Li, Şubat ayı içerisinde bir açıklama yapmıştı ve şirketin Avrupa'da otomobil üretmek istediğini ve bu anlamda fizibilite çalışmalarına sürdürdüklerini ifade etti. BYD, Ford markasının Almanya'daki Saarlouis fabrikası gibi bazı fabrikaları devralma ihtimali de yer alıyor. Bunun dışında Çinli şirket büyük ihtimalle yalnızca kendi fabrikasını kuracak.

Çinli otomobil şirketi, fabrikanın konumunu 2023 yılının sonuna kadar belirleyecek. Bunun dışında üretimi 2025 yılında başlatacak. BYD, fabrikanın inşasına başlayacak. Son bir yıl içerisinde üretime geçme konusunda oldukça emin adımlar atıyor.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2023 yılının ilk çeyreğinde, BYD İngiltere pazarında boy gösterecek. Marka Avrupa pazarında boy göstermeyi sürdürüyor. Yakın bir zamanda BYD modellerini ülkemizde sık sık göreceğiz. Bekleyip göreceğiz