Yeni Nesil Honda Jazz Türkiye’de

Yeni Nesil Honda Jazz Türkiye’de

Honda, 2019 Tokyo Otomobil Fuarı'nda tanıttığı yeni nesil Jazz modelini ülkemizde, 5 Haziran tarihinde satışa sunmayı amaçlıyor. Tek motor seçeneği ile pazara sunulacak otomobil özellikle şehir içinde düşük yakıt tüketimi ile karşımıza çıkacak

Honda, 2019 Tokyo Otomobil Fuarı'nda tanıttığı yeni nesil Jazz modelini ülkemizde, 5 Haziran tarihinde satışa sunmayı amaçlıyor. Tek motor seçeneği ile pazara sunulacak otomobil özellikle şehir içinde düşük yakıt tüketimi ile karşımıza çıkacak.

Satışa çıktığı günden beri dar ve yüksek tavanlı yapısı ile öne çıkan Honda Jazz, yeni neslinde de bu özelliğini kaybetmemiş gibi görünüyor. Önceki jenerasyonda olduğundan çok daha yumuşak gövde hatlarına sahip olan otomobilde sadeleştirilmiş bir burun, iki parçaya bölünen A sütunu ve Opel Crossland modelini andıran arka çapraz tasarımı ile dikkat çekiyor.

Kullanışlılık Konusunda Bazı Hususlar Gözden Kaçmış

Honda markasının bize sunduğu sürpriz ise Jazz modelinin Crosstar donanımını da satışa sunması diyebiliriz. Önceki nesilde de bu tip bir seçenek bulunsa da Japon otomotiv devi Türkiye'de sunmamıştı. Crosstar'ı kardeşlerinden ayıran detaylar, siyah renkli gövde korumaları, farklı renkte alınabilen tavan ve standart olarak sunulan tavan rayları olarak sıralanabilir.

Aracın iç tasarımı oldukça kullanışlı. Otomobil daha kaliteli ve modern bir görünüme sahip diyebiliriz. En azından aracın ön bölümünde yer alan dijital gösterge paneli ve çok daha teknolojik görünen dokunmatik ekranın haricinde havalandırma ızgaraları önüne yerleştirilen bardaklıklar ve çift torpido gözü araç kullanışlılığını oldukça artırmış.

Araç kullanışlılığı konusunda geri giden bir özellik bagaj hacmi diyebiliriz. 304 litre hacimli bagaj, eskisinden 50 litre daha küçük ve bu nedenle B segmentinde de gerilerde yer alıyor. Küçülmede, aracın kısalan boyunun yanında hibrit sistemin bataryalarının kapladığı hacim de etkili.

Yalnızca Hibrit Seçeneği Satışa Sunulacak

Honda Jazz'ın Türkiye'de sadece hibrit güç ünitesiyle sunulacağını belirtelim. 1.5 litre hacimli, benzinli motorun bir çift elektrik motoruyla eşleştirilmesinden oluşan sistem 109 beygir güç, 253 Nm tork üretebiliyor. Önden çekişli otomobil gücünü e-CVT ile aktarıyor

Advertisement