Toyota Corolla Cross ABD'de Görüntülendi

Toyota Corolla Cross ABD'de Görüntülendi

Toyota Corolla Cross modeli ABD'de görüntülendi. Performans odaklı model Alabama'da üretilecek ve 2021 yılında üretimine başlanması bekleniyor

Son günlerde elimize geçen yeni görsellere baktığımız zaman Toyota, yeni modeli Corolla Cross modelini Amerika Birleşik Devletleri topraklarına sokmaya hazırlanıyor. Objektiflere takılan karelerin merkezi ise ABD.

Her ne kadar isminde Corolla geçse de Sedan ve Hatchback gövde tipleri ile satılan kompakt model ile pek alakası olmayan Corolla Cross, küçük kardeşi Yaris Cross ile diğer Toyota amblemli SUV modellerden ilham alan bir bir dizayn ile karşımıza çıkıyor.

Araçta yer alan far grubu açılı bir şekilde aşağı inerek geniş ızgara ile birleşen Corolla Cross modelinin profili ise klasik bir SUV modelini andırıyor. Köşeli ve heybetli bir duruş sergileyen Toyota modeli, ufak karakter çizgileri ile akıcı bir dizayn bırakmış gibi görünüyor.

RAV4 Modelini Andırıyor

Araç üzerinde yer alan stop lambaları bagaj kapağına uzanan Corolla Cross modelinin bu açıdan bilhassa RAV4 modelini andırdığını da belirtelim. Tayland'da satılan 1.8 litrelik atmosferik motor ile CVT kombinasyonu, yüksek ihtimalle ABD pazarında da kendine yer bulacaktır. Araç üzerinde 140 bg güç, 175 Nm tork üreten motor ile Corolla Cross, Japon markanın oradaki giriş seviyesi SUV seçeneği de olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ülkemizde Corolla ailesinde ve C-HR modelinde görev yapan 1.8 hibrit seçeneği olduğunu belirtelim. 73 bg güç, 163 Nm tork üreten elektrik motoru ile 99 bg güç, 142 Nm tork üreten 1.8 atmosferik dört silindirli motorun kombinasyonundan 122 bg sunan 1.8 hibrit, daha farklı bir CVT sistemi ile eşleşiyor diyebiliriz.

Toyota markasında yakın bir kaynaktan gelen bilgiye göre Japon marka bu yılın eylül ayında Alabama'daki fabrikasında Corolla Cross imalatına başlayacak.

Advertisement