Yeni Mercedes eCitan İle Tanıştınız Mı

Yeni Mercedes eCitan İle Tanıştınız Mı

Mercedes'in geçtiğimiz ay tanıtımını gerçekleştirdiği hafif ticari Citan modeli elektrikleniyor. Elektriksiz seçeneği halihazırda satışta olsa da, elektrikli otomobilin çıkışı için bir hayli zaman var. Mercedes'in en yeni hafif ticari otomobili, tahminler

Tamamen elektrikli Mercedes eCitan 2022 yılının ikinci çeyreğinde yollarda olması bekleniyor.

Alman otomobil üreticisi Mercedes'in geçtiğimiz ay tanıtımını gerçekleştirdiği hafif ticari Citan modeli elektrikleniyor. Elektriksiz seçeneği halihazırda satışta olsa da, elektrikli otomobilin çıkışı için bir hayli zaman var. Mercedes'in en yeni hafif ticari otomobili, tahminlere göre 2022’nin yılın ikinci yarısında piyasada olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni Mercedes Citan Motor Seçenekleri

Geçtiğimiz Ağustos ayında otomobil dünyasına dahil olan Yeni Mercedes Citan modelinden bahsedecek olursak, 74 beygir, 94 beygir, 115 beygir güç versiyonlarına sahip dizel motor üniteli ve 1,3 lt’lik turbolu motor ünitesinin 101 beygir ve 130 beygir gücünde benzinli versiyon yer alıyor.

 Mitsubishi-Nissan-Renault grubunun meyvesi olan bu araç, teknik olarak yeni jenerasyon Renault Kangoo Van E-TECH modeli ile aynı. Aracın hem camlıvan hem de panelvan seçenekleri de satışa sunulacak. Ayrıca söylemeden geçmeyelim ki Yeni Citan modeli, Mercedes'in ürettiği son benzinli ticari araç olarak hafızalarda yer edinecek.

44 kWh'lik kullanılabilir batarya seçeneği bulunan otomobil, WLTP verilerine göre 285 kilometre menzile sahip olacak. Ayrıca Renault modelinden 20 km daha fazla olacak. 75 kW elektrik motor ünitesi ve 75 kW'a kadar DC hızlı şarj özelliği dikkat çeken özellikler arasında yer alıyor. Aynı zamanda DC hızlı şarj özelliği sayesinde 40 dk’da % 80'e kadar şarj edilebilecek. Otomobilin maksimum hızının sadece 130 km/s olması da göze çarpan detaylar arasında yer alıyor.

Advertisement