Rusya Elektrikli Otomobile Teşvik Veriyor

Rusya Elektrikli Otomobile Teşvik Veriyor

Elektrikli otomobil satışları ülkemizde olduğu gibi oldukça düşük sayılarda olan Rusya kısa vadeli projelerle bu sayıyı yukarıya çekmeyi amaçlıyor. Hükümetin bu konu hakkındaki çalışmaları teşvik paketiyle yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Elektrikli araç modellerinin sokaklarda daha satışını artırmak için Rus hükümeti, bu kapsamda ciddi teşviklere imza atmaya devam ediyor.

Elektrikli otomobil satışları ülkemizde olduğu gibi oldukça düşük sayılarda olan Rusya kısa vadeli projelerle bu sayıyı yukarıya çekmeyi amaçlıyor. Hükümetin bu konu hakkındaki çalışmaları teşvik paketiyle yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. 2024 yılından sonra her yıl en az 25 bin elektrikli aracın satılmasını amaç edinen hükümet bu kapsamda tercih yapacaklara ülke içinde tüm ücretli yollardan ücretsiz bir şekilde geçme imkânı sunacak.

Elektrikli otomobil üreticileri için teşvik payları yüzde 1’in altında iken elektrikli araç payının artırılması, tüm dünyanın içerisinde bulunduğu dönüşüme paralel olarak destekleniyor. Eğer her şey takvimine uyarsa 2030 yılı itibarıyla bu segmentlerdeki araçların Rusya toplam pazarında yüzde 10’u aşan bir paya sahip olacağı tahmin ediliyor.

Rusya Hükümeti Teşvik Sağlayacak

Rusya merkezli kaynaklar da bu konuda elektrik dönüşümünü destekleyecek çok ciddi adımların atılacağını belirtiyor. 10 milyar dolardan fazla bir yatırım çerçevesinde gerçekleştirilecek olan adımlar arasında şarj altyapılarının güçlendirilmesi ve istasyonların artırılması gibi alıcıların tercihlerini doğrudan etkileyecek bölümler de yer alıyor. Burada temel amaç 2030 yılına kadar 72 bin adetlik araç şarj noktasının tamamlanmış olması diyebiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Rus hükümeti ülke içerisinde elektrikli otomobillerle ilgili yatırım gerçekleştirecek üreticilere de önemli destekler vermeye hazırlanıyor. Şehir merkezlerindeki toplu taşıma araçlarının elektrikli modellere dönüşümü de önümüzdeki süreçte devam edecek detaylar arasında.

TOGG üzerinden kendi içerisinde elektrik odaklı önemli bir sürecin içerisinde olan Türkiye’nin de araçların satış sürecinin yanında bu gibi ücretli yollardan bedel alınmaması gibi planlama yapması etkiyi artırmada büyük bir rol oynayacak gibi görünüyor.

Advertisement