Yeni Giulia GTA Tanıtıldı

Yeni Giulia GTA Tanıtıldı

Alfa Romeo markasının Giulia GTA modeli tanıtıldı. Tanıtılan bu yeni model sportif çizgileriyle dikkat çekiyor.

Alfa Romeo'nun 111 yıllık tarihindeki en başarılı modellerinden birinden esinlenen yeni Giulia GTA; tasarım, mekanik donanımı ve sürüş keyfini ortaya koyuyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Alfa Romeo Giulia GTA ve GTAm, marka tarihinin en başarılı modellerinden biri olan Giulia Sprint GTA’nın 1960’larda geliştirildiği Balocco test pistindeki Autodelta Atölyesi’nde tanıtıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Alfa Romeo Giulia GTA, aynı zamanda 111 yıl önce kurulan markanın, performans ve Touring dünyasının köklerine dönüş niteliği taşıyor. Alfa Romeo, sertifikalandırılmış ve numaralandırılmış olarak sınırlı sayıda üretilen Giulia GTA ve GTAm versiyonları için sipariş almaya başladı.

Bileşenler Yoğun Olarak Kullanıldı

Giulia GTA’nın ağırlığını azaltmak için karbon fiber ve kompozit bileşenler yoğun olarak kullanıldı. Ultra hafif malzemelerle tasarlanan ve Giulia Quadrifoglio’ya kıyasla 100 kilograma kadar ağırlık avantajına sahip olan Giulia GTA, 540 HP güç üreten Alfa Romeo 2,9 V6 Bi-Turbo motorla hayat buldu.

Giulia GTA, hem pistteki tur zamanı hem de hızlanma açısından Launch Mode sistemi ile sıfırdan 100 km/s hıza sadece 3,6 saniyede ulaşıyor. Alfa Romeo mühendisleri, aerodinamiği ve yol tutuşu iyileştirmek için çok çalıştı ve 1965Giulia GTA ile aynı yaklaşımı kullanarak karbon fiber ve kompozit bileşenleri yoğun olarak kullandı ve otomobilin ağırlığını azalttı.

Aynı zamanda aerodinami alanında Sauber Engineering’in Formula 1 teknik uzmanlığı ile sağlanan sinerji ile otomobilin yere basma kuvveti artırılarak iyileştirildi. Giulia GTA’nın aerodinamik iyileştirmeleri kapsamında yeni ve GTAm versiyonunda 4 kademeli olarak ayarlanabilen arka spoyler devreye alındı. Yine GTAm versiyonunda kullanıma sunulan aktif ön lip, pist kullanımında 40 mm’ye kadar uzatılabiliyor.

Advertisement