Volvo, EX90'ın 2 Sıralı Versiyonunu Tanıtmayı Hedefliyor

Volvo, EX90'ın 2 Sıralı Versiyonunu Tanıtmayı Hedefliyor

​​​​​​​​​​​​​​Kasım ayında düzenlenen etkinlikte İsveçli otomobil üreticisi Volvo, çok beklenen amiral gemisi SUV modeli EX90'ın tanıtımını yaptı.

Kasım ayında düzenlenen etkinlikte İsveçli otomobil üreticisi Volvo, çok beklenen amiral gemisi SUV modeli EX90'ın tanıtımını yaptı. Diğer rakipleri ile kıyasladığımızda oldukça iyi özellikler barındıran araç yalnızca 7 kişilik ve 3 sıralı bir şekilde karşımıza çıktı. Şirket tarafından son yapılan açıklamalara göre aracın 2 sıralı versiyonu da karşımıza çıkacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İsveçli otomobil üreticisi Volvo’nun baş işletme sorumlusu Javier Varela, Motor Trend’e verdiği bir röportajda aracın yalnızca 3 sıralı olmayacağını aynı zamanda 2 sıralı versiyonun da olacağını ifade etti. SPA2 platformunu Volvo EX90 ve Polestar 3 ile birlikte paylaşıyor. SPA2 platformunu kullanan Polestar'ın SUV aracının iki sıralı bir şekilde karşımıza çıktığını gördüğümüzde EX90 için de bu oldukça mümkün gözüküyor.

SPA2 platformunu kullanan Polestar 3 ve EX90 da dört tekerlekten çekişli çift motor kurulumu ile karşımıza çıktı. Araçların kullandığı bu ünite sayesinde toplamda 517 beygir güce sahip olacaklar ve 910 Nm tork üretebilecekler. EX90 serisinin giriş versiyonlarda arkadan itişli ve tek motorlu bir ünitenin karşılayacağını da Javier Varela sözlerine ekledi. Aracın çıkış tarihi olarak 2024 model yılı bekleniyor ve aracın 80.000 doların altında bir fiyata satışa sunulması bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2024 yılında Ridgeville fabrikasında montaj hattına çıkmadan önce Çin de üretimi yapılacak. Aynı platformu paylaşan Polestar 3 de her iki fabrikada da üretimine devam edecek. Volvo elektrikli otomobil hamleleri her geçen gün arttırmış olsa da içten yanmalı XC90’ın üretimine devam edeceğini belirtelim.

Advertisement