Faraday Future’un İlk Modelleri Yolda

Faraday Future’un İlk Modelleri Yolda

​​​​​​​​​​​​​​Faraday Future şirketi uzun süredir sessizlik içerisindeydi ancak markanın bu sessizliği, adeta fırtına öncesi sessizlikti. Faraday Future, yaptığı bomba açıklamalar ile bir kez daha adından söz etmeyi başardı.

Faraday Future şirketi uzun süredir sessizlik içerisindeydi ancak markanın bu sessizliği, adeta fırtına öncesi sessizlikti. Faraday Future, yaptığı bomba açıklamalar ile bir kez daha adından söz etmeyi başardı.

Faraday Future gibi markalar için yatırım almaları çok önemli. Faraday Future şirketi, geçtiğimiz günlerde yaklaşık olarak 30 milyon dolarlık bir yatırım daha almayı başardı. Bu son yatırım ile markanın toplam değeri 170 milyon dolara çıkarken, şirket uzun zamandır yatırım alamadığı için üretim yapamıyordu. Bu yatırım ile markanın sonunda üretime başlayabileceğini belirtelim.

Markanın ilk modeli olan FF 91 isimli elektrikli SUV’nin, en geç 2023 yılının Nisan ayında kullanıcılara ulaşacağı marka tarafından açıklandı. Böylelikle markanın ilk araçı olan FF 91 sonunda üretim bandına çıkmak için hazır hale geldi. Merkezi Los Angeles da bulunan şirketin açıklamasına göre üretim 2023 yılının Mart ayında resmen başlamış olacak.

Kasım ayında Faraday Future tarafından yapılan açıklamaya göre FF 91'in üretimine devam edilemeyeceğini açıklamıştı. Şirket, eski BMW yöneticisi olan CEO Carsten Breitfeld'i istifa etmesi için geçtiğimiz ay zorlamıştı. Carsten Breitfeld’in yerine geçen yeni CEO Xuefeng Chen, markanın geleceğinden oldukça umutlu olduğunu ifade etmişti. Yeni gelen yatırım ile Chen'in bu pozitif düşünceleri, kısa sürede gerçek olacak gibi duruyor.

Advertisement