Karşınızda Yeni Hyundai Kona

Karşınızda Yeni Hyundai Kona

​​​​​​​İlk çıkışını 2017 yılında yapan Hyundai Kona, 2023 yılı için kendisini yeniledi.  Birçok versiyon ile satışa çıkacak olan araç Hyundai tarafından resmen tanıtımı yaptı. Model farklı motor seçenekleri ile farklı bölgelerde satışa sunulacak.

İlk çıkışını 2017 yılında yapan Hyundai Kona, 2023 yılı için kendisini yeniledi.  Birçok versiyon ile satışa çıkacak olan araç Hyundai tarafından resmen tanıtımı yaptı. Model farklı motor seçenekleri ile farklı bölgelerde satışa sunulacak.

Staria’ya benzeyen yüz hatlarına sahip olan Kona, Hyundai'nin yeni nesil modellerinde kullandığı tasarım dilini direkt olarak yansıtıyor. Kaput boyunca uzanan ışık barı bu benzerliğin en belirgin özelliği diyebiliriz. far takımları ise otomobilin iki köşesine konumlanmış bir biçimde duruyor.

Kona modellerini birbirinden ayırmak için ise hemen ışık barının altında yer alan bölüm sayesinde yapabileceğiz. Bu bahsettiğimiz bölge Kona EV'de piksel görünümlü bir halde karşımıza çıkıyor ve Ioniq 5'e benzer bir hal alıyor. N Line versiyonun da ise çok daha agresif bir tasarım olduğunu görüyoruz.

Arabanın eski versiyonuna göre 150 milimetre kadar değişim olan Yeni Kona, 4.355 milimetrelik uzunluğu ile karşımıza çıkacak. Bu boy değişiminden aks aralığı yaklaşık olarak 60 milimetre etkileniyor. Kabin içerisinde konfor bu sayede artmış olacak.

Hazır kabinden söz ediyorken, aracın içerisinin de yeni nesil teknolojiler ile süslendiğini ifade edelim. 12.3" bilgi eğlence sistemi ve aynı büyüklüğe sahip dijital gösterge paneli, tek parçadan oluşan bir ekranın içerisine yerleştirilmiş şekilde karşımıza çıkıyor.

Hyundai, şimdilik yeni Kona versiyonlarının güç seçenekleri ve teknik detayları ile ilgili bilgi paylaşımı yapmadı.

Advertisement