Volvo EX90'dan Yeni Teaser Paylaşıldı

Volvo EX90'dan Yeni Teaser Paylaşıldı

​​​​​​​Volvo, EX90 elektrikli SUV'sini 9 Kasım da tanıtımını yapacak. Volvo, son günlerde model ile ilgili bilgi vermenin yanı sıra modele ait teaserları paylaşmayı da unutmuyor. Marka, bu kez aracın dış tarafını yansıtan teaser görüntülerini paylaştı.

Volvo, EX90 elektrikli SUV'sini 9 Kasım da tanıtımını yapacak. Volvo, son günlerde model ile ilgili bilgi vermenin yanı sıra modele ait teaserları paylaşmayı da unutmuyor. Marka, bu kez aracın dış tarafını yansıtan teaser görüntülerini paylaştı.

Otomobil üreticisi Volvo, EX90'ı tasarlarken bazı konularda çok hassas davrandığını görüyoruz. Örnek verecek olursak marka, sürtünmeyi azaltmaya ve rüzgar direncini kesmeye odaklanarak verimliliği önceliklerin en başına yazdı. Bununla birlikte yedi koltuklu SUV, 0.29 sürtünme katsayısına sahip olarak karşımıza çıkacak ve henüz Volvo'nun açıklamadığı sürüş menzilini en üst düzeye çıkarmada büyük rol oynayacak.

Ayrıca marka, şirketin oldukça önem verdiği çatıya entegre LiDAR sistemini de paylaştı. Aracın tavan kısmının önündeki ön camının hemen üzerinde yer alıyor. Konu LiDAR olduğu zaman şirket, sistemin güvenlik sistemlerinin temel taşı olacağı ile ilgili oldukça iddialı açıklamalar da bulunuyor. LiDAR’ın, 250 metreye kadar uzaktaki yayaları algılayabildiğini belirtelim.

EX90'ın 16 ultrasonik sensöre, sekiz kameraya ve aracın dışını izleyen beş radara sahip olacağını da söylemeden geçmeyelim. Ayrıca Volvo, iç mekanda yalnızca sürücüye değil, aynı zamanda yolculara da kamera ve sensörler vereceğini açıkladı. Hatırlatmak gerekirse Volvo, SUV içinde kalan uyuyan çocukları ve evcil hayvanları tespit etme amacıyla ve gerektiğinde sürücüleri uyarma amacıyla bir radar sistemi kullanacağını açıklamıştı.

Advertisement