Ford Fiesta'nın Üretimi 2023 Yılında Sona Erecek

Ford Fiesta'nın Üretimi 2023 Yılında Sona Erecek

​​​​​​​ABD’li otomobil üreticisi Ford, 46 yıldır Fiesta’nın satışına devam ediyor. An itibariyle 7. nesliyle karşımızda olan araç bugüne kadar hathback ve van gibi çeşitli kasa tiplerinde karşımıza çıktı.

ABD’li otomobil üreticisi Ford, 46 yıldır Fiesta’nın satışına devam ediyor. An itibariyle 7. nesliyle karşımızda olan araç bugüne kadar hathback ve van gibi çeşitli kasa tiplerinde karşımıza çıktı. Geçtiğimiz zamanlarda segmentinde oldukça başarılı sonuçlara imza atan araç son dönemlerde düşüş yaşamıştı. Bu durum aracın sonunu getirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İngiliz Auto Express dergisi tarafından yapılan son paylaşımlara göre Ford Fiesta üretimden kaldırılmaya hazırlanıyor. Gazeteciler tarafından elde edinilen bilgilerde aracın üretiminin 2023 yılının ortalarında sona ereceği ifade edildi. Bu iddianın ardından Ford şirketi konuşmayı reddetti ve şu şekilde bir açıklama paylaştı:

“Elektrifikasyon konusunda her şeyi bir araya getirme çabalarımızı hızlandırıyoruz ve bu nedenle araç portföyümüzü iş stratejimiz doğrultusunda gözden geçiriyoruz. Spekülasyon ve yorum hakkında yorum yapmak istemiyoruz. Önümüzdeki aylarda daha fazla bilgi paylaşımı yapacağız.” ifadelerine yer verdi.

Her ne kadar Fiesta’nın üretimi bitirilecek olsa da araçla aynı tabanlı olan Puma’da bu durum söz konusu değil. Hatta Puma’nın 2024 yılında elektrikli bir versiyonu da gelmesi bekleniyor. Buna ek olarak Ford Avrupa ve Baş Dönüşüm ve Kalite Sorumlusu Stuart Rowley, B segmenti araçların ilerleyen dönemlerde karşımıza çıkabileceğini ifade etti.

1970 yılının ortasından günümüze kadar toplam 16 milyondan fazla satan aracın üretiminin sonlanmasının ardından 2025 yılında da Focus’un üretimi sona erecek. Böylelikle iki sevilen araç tamamen piyasadan kaldırılmış olacak.

Advertisement Advertisement