Hyundai IONIQ 5 Türkiye’ye Gelecek

Hyundai IONIQ 5 Türkiye’ye Gelecek

Hyundai, IONIQ 5’i bundan 45 yıl önce piyasaya çıkardığı ilk modeli PONY’den ilham alarak tasarladı.

Hyundai, Ioniq 5’i bundan 45 yıl önce piyasaya çıkardığı ilk modeli PONY’den ilham alarak tasarladı. Geliştirdiği teknolojiler ve Ar-Ge alanındaki ciddi yatırımlarıyla otomotiv dünyasında önemli bir konuma sahip olan Hyundai, elektrikli modellerde farkındalık ortaya koymak için IONIQ isminde bir alt marka üretmişti.

Yalnızca bataryalı elektrikli araçlar üreten IONIQ, Hyundai Motor Grubu’nun yeni platformu E-GMP’den (Electric-Global Modular Platform) faydalanıyor. Bu platform, sadece BEV araçlar için özel olarak inşa edildi. Ayrıca IONIQ 5, yenilikçi bir iç tasarıma, gelişmiş bağlantı, sürüş yardım, ultra hızlı şarj ve araçtan araca bağlantıya (V2L) sahip özellikleriyle de dikkat çekmeyi başarıyor.

IONIQ 5 kullanıcıları, istedikleri zaman elektrikli bisikletlerini, scooterlarını veya elektrikli kamp ekipmanlarını V2L işlevi sayesinde şarj edebilecek. Aynı zaman da fişe takarak çalıştırabilecek. Araç sistemindeki güçlü bataryaları sayesinde başka bir elektrikli aracı de şarj edebilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Satışa sunulduğu birçok pazarda önemli başarılar elde eden IONIQ 5, çok yakın bir zamanda Türkiye’de de satışa çıkması bekleniyor. Hyundai, IONIQ 5 ile birlikte ülkemizdeki elektrikli mobiliteye de önemli bir şekilde katkı sağlayacak. Hyundai, IONIQ modeli ile elektrikli modellerine yenilerini eklemeyi planlıyor.

Advertisement